hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fırtına Bodrum'u vurdu

    Fırtına Bodrumu vurdu
    expand

    Muğla'nın Bodrum ilçesinde gece yarısı başlayan fırtına hayatı kabusa çevirdi. Yatlar karaya sürüklendi.

    Sabah olduğunda onlarca yat ve teknenin karaya sürüklendiğini ve bazı teknelerle iskelelerin parçalandığını gören Bodrumlular, manzara karşısında şoke oldu.

    Turistik tesislerin sahildeki şezlong ve şemsiyeleri de denize sürüklendi. Fırtınanın iki gün daha süreceği öğrenildi.

    Bodrum ilçesinde dün (perşembe) öğle saatlerinde başlayan ve şiddetini gittikçe artıran fırtına Torba Mahallesi ile Gündoğan, Göltürkbükü, Yalıkavak, Gümüşlük ve Turgutreis Beldeleri'nde hayatı felç etti.

    Onlarca balıkçı kayığı ve lüks yat fırtına nedeniyle karaya sürüklenirken, bazı yat sahipleri de denize atlayıp karaya oturmak üzere olan yatlarının iplerini kayalara bağlayarak kurtarmaya çalıştı.

    Sabah uyandıklarında yatlarını karada gören yat sahipleri büyük şok yaşadı. Sahildeki turistik mekan sahipleri ise kum dolan işletmelerini saatlerce temizlemek zorunda kaldı. Birçok yazlığın güneş enerji sistemi hasar gördü. İşletmelerin tabelaları koptu.

    Saatteki hızı 80 kilometreyi aşan ve açık denizde 5 metreye ulaşan dalgalar nedeniyle Bodrum-Datça, Bodrum-İstanköy (Kos) ve Bodrum-Kilimli (Kalimnos) seferleri iptal edildi.

    Bodrum'dan İsrail'e yük götürmek için Güllük'ten demir alan kuru yük gemileri Bodrum'un Akyarlar, Bitez ve Ortakent-Yahşi Beldesi koylarına sığındı.

    Liman Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri, denizcileri liman dışına çıkılmaması için uyardı. Birçok günübirlik tur gezisi de iptal edilmek zorunda kalındı.

    Şiddetli fırtınanın iki gün daha etkisini sürdüreceği belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow