hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HIV'li hastaya Sağlık Bakanlığı sahip çıktı

    HIVli hastaya Sağlık Bakanlığı sahip çıktı
    expand

    İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, HIV pozitif olduğu gerekçesiyle hastanede ameliyat edilmediği iddia edilen 65 yaşındaki Y.L'nin Ramazan Bayramı sonrasında Sağlık Bakanlığ'ına bağlı bir hastanede ameliyat edileceğini açıkladı.

    İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Cengiz Balaban, diz protezi yenilenmesi gereken Y.L'nin Sağlık Bakanlığına bağlı bir hastaneye yönlendirildiğini, hastayla doktorun bir araya geldiğini anlattı.

    Y.L'nin ilk ameliyat olduğu hastanenin tüm gerekenleri yapacağını kaydeden Balaban, "Y.L. ve ailesiyle görüştük, ailenin onayını aldık. Başhekimimizle de görüştük. Hasta bu süreçten oldukça memnun. Hasta Ramazan Bayramı sonrasında ameliyat edilecek. Şu anda dizindeki iyileşmeyi hızlandırmak için oksijen tedavisi görüyor. O tedavi tamamlandıktan sonra operasyon yapılacak" diye konuştu.

    2005 yılında İzmir'deki bir hastanede Gonartroz tanısıyla ameliyat olan ve diz protezi takılan Y.L, HIV'li olduğu için 3 yıldır enfekte olan diz protezinin değiştirilmesi için gereken ameliyatın yapılmadığını iddia etmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow