hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Tam Gün" yasası bu kez de KHK oldu

    Tam Gün yasası bu kez de KHK oldu
    expand

    Hükümet, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay'ın kararlarına rağmen doktorlara "Hastane ile muayenehane arasında seçim yapın" diyen düzenlemeyi bu kez de kanun hükmünde kararname ile getirdi.

    Yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeye göre, kamuda çalışan doktor muayenehane açamayacak ve özelde çalışamayacak.

    Ünivresite hastanesindeki doktorlar mesai saatinden sonra muayenehanede çalışmakta ısrar ederse, üniversitede sadece eğitim ve araştırma yapabilecek. Doktorlar baktıkları hasta ya da girdikleri ameliyatlar için döner sermayeden pay ya da ek gelir alamayacaklar.

    Bu öğretim üyeleri rektör, dekan, başhekim ya da başhekim yardımcısı da olamayacak.

    Sözkonusu düzenleme kanun hükmünde kararnameyle yapıldığından sadece ana muhalefet partisi veya 110 milletvekili dava açabiliyor.

    CHP konuyla ilgili hukuki incelemelerini sürdürüyor.

    Akdağ soruya cevap vermedi

    Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Akdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığının mahkeme kararlarını hiçe sayarak Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde daha önce mahkeme tarafından iptal edilmiş "Tam Gün Yasası"yla ilgili maddelerin eklenmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada "Hiç kimsenin milletin iradesinin üzerinde olmadığını" söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow