hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Katil ayı için vur emri çıkarıldı

    Katil ayı için vur emri çıkarıldı
    expand

    Erzurum'un İspir ilçesine bağlı Yeşilyurt Köyünde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Yılmaz'ı, Yedigöze Köyü Koptur mevkiinde Miyese Yılmaz'ı (60) öldüren katil ayı için vur emri çıkarıldı.

    Köylülerin silahlandığı bölgeye giden Doğu ve Yaban Hayatı Koruma Avcılık Atıcılık Spor Dernneği Başkanı Abdullah Erzurum, arazide ayının görüldüğü yerde vurulacağını belirtti.

    İspir ve çevresinde ayı sayısının 2 bine ulaştığını tahmin ettiklerinı belirten Abdullah Erzurum, sayıları artan ayıların avcılık turizmine açılmasını istedi. Yeşilyurt Köyü'nde dün (31 Ağustos) günü öğlen saatlerinde kendisine ait bahçede dut toplayan İspir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Yılmaz (54) aniden karşısına çıkan ayının pençe darbeleri sonucu hayatını kaybetti.

    Köy içerisinde gezen katil ayı bölgeye elektrik arızası için gelen Hasan Kaçar'a (32) saldırdı. Ayının saldırısından otomobiliyle kaçarak kurtulan Hasan Kaçar, köylüleri uyardı. Yeşilyurt köyünden ayrılan katil ayı daha sonra Ömer Yılmaz'ın cesedinin bulunduğu yere yaklaşık 500 metre mesafede, Yedigöze Köyü Koptur mevkiinde kendisine ait bahçede dut toplayan 4 çocuk annesi Miyese Yılmaz'a saldırdı. Katil ayı yaşlı kadını da öldürdü. İspir ilçesinde dehşet yaşatan ayının saldırısından kurtulan elektrik ustası Hasan Kaçar, "Devasa bir şeydi, ağzı ve pençeleri kan içerisindeydi. Arabayı hızla sürerek kaçtım. Bir süre takip etti sonra geri döndü. Yaşadığıma hala inanamıyorum" dedi. Köylüler ise bölgede sayıları artan ayıların insanları tehdit eder hale geldiğini belirterek, buna tedbir alınmasını istedi.

    Ömer Yılmaz toprağa verildi

    Yeşilyurt Köyünde ayı saldırısı sonucu hayatını kaybeden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Yılmaz için İspir ilçe merkezinde cenaze töreni düzenlendi. Tuğrulşah Camiinde öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazına Yılmaz'ın 13 yaşındaki oğlu Hüseyin Baki Yılmaz ile vatandaşlar katıldı. Cenaze namazı sonrası Ömer Yılmaz ilçe mezarlığında toprağa verildi. Hüseyin Baki Yılmaz, babasını öldüren ayının vurulmasını istedi. Yedigöze Köyü'nde yalnız başına yaşayan Miyese Yılmaz'ın cenazesi de ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek.

    Avcılık derneği başkanı erzurum uyardı

    İspir ilçesine bağlı iki köyde meydana gelen ayı saldırısı sonucu yönetici arkadaşlarıyla birlikte bölgeye giden Erzurum Doğu ve Yaban Hayatı Koruma Avcılık Atıcılık Spor Dernneği Başkanı Abdullah Erzurum, köylülerin anlattıklarına göre takip yaptıklarını belirtti. Dernek üyeleriyle birlikte bölgedeki dağlık arazide araştırma yaptıklarnını belirten Erzurum, saldırgan ayının görüldüğü yerde vurulacağını bildirdi. 2 kişinin hayatını kaybettiği ilçe ve köylerdeki insanların korktukları için silahlandığını belirten Başkan Abdullah Erzurum, Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nün bölgedeki ayı envanterini çıkarmasını istedi.

    Dernek olarak yaptıkları araştırmalara göre bölgedeki ayı sayısının 2 bine yaklaştığını tahmin ettiklerini belirten Abdullah Erzurum, "Yapılacak çalışma ile bölgedeki fazla ayılar av turizmine açılabilir. Devlet burada kaç ayı vurulacağını belirler, hem turizm sektörü kazanır, hem de yöre insanı kurtulur" tavsiyesinde bulundu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow