Ramazan Bayramı tatilinin dönüşleri nedeniyle Düzce'de TEM otoyolunda araç trafiği artarken Çanakkale Boğazı'ndaki deniz taşımacılığında da bayram yoğunluğu yaşanıyor.
Çanakkale Boğazı'ndaki deniz taşımacılığında bayram yoğunluğu sürüyor.
Ramazan Bayramı tatilini Ege ve Akdeniz bölgelerinde geçirerek Çanakkale güzergahından İstanbul ve Trakya bölgesine gidecek vatandaşlar, dönüş yolunda yoğunluk oluşturuyor.
Çanakkale Boğazı'ndan geçip Avrupa yakasına ulaşan tatilcilerin mağdur olmaması için deniz ulaşımı Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki hatlarında 3'er araba vapuruyla sağlanıyor. Çanakkale İskelesi'ne ulaşmak isteyen tatilciler feribota binmek için Demircioğlu Caddesi'nde sıra bekliyor. Trafik ekipleri ise,
yoğunluğun trafik akışını engellememesi için çabalıyor.
Bazı tatilciler ise Çanakkale ile Avrupa yakasındaki Kilitbahir köyüne sefer yapan küçük feribotları tercih ediyor.
Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, Çanakkale-Eceabat seferlerinin her yarım saatte bir, Gelibolu-Lapseki hattında araba vapurlarının sefer saatlerinde beklemeden taşımacılık yaptığını bildirdi.
Yetkililer, Gökçeada-Kabatepe hattında 2 araba vapurunun sefer saatini beklemeksizin, Geyikli-Bozcaada hattında ise 2 araba vapurunun saat başlarında taşımacılık faaliyetini sürdürdüğünü kaydetti.
Feribot kuyruklarıBayram tatilinden dönenler, İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin (İDO) Bursa-Güzelyalı, Balıkesir-Bandırma ve Yalova-Topçular feribot iskelelerinde uzun araç kurukları oluşturdu.
Alınan bilgiye göre, Ege ve Akdeniz bölgelerindeki
tatil yörelerinden dönen İstanbullu tatilciler ile Güney Marmara'dan İstanbul'a giden vatandaşların kullandıkları Yalova-Topçular, Bursa-Güzelyalı ve Balıkesir-Bandırma feribot iskelelerinde, ek seferlere rağmen, yoğunluk yaşandı.
İDO yetkilileri, bu hatlardaki tarifeli feribot ve deniz otobüslerine ilave olarak, bayram tatili süresince ek seferler düzenlendiğini belirterek, 9 günlük tatilin ardından, dönüş yolculuğunun genellikle son günlere bırakıldığına dikkati çektiler.
Yalova-Topçcular İskelesi'nde özellikle uzun araç kuyrukları oluşurken, bayram tatili boyunca bugüne kadar yaklaşık 50 bin aracın geçiş yaptığı iskeleden, sadece bugün 12 bin dolayında aracın geçiş yapmasının beklendiği bildirildi.
Düzce TEM Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne uzamasıyla birlikte
tatil yollarına koyulan vatandaşların geri dönüşleri başladı. Pazartesi günü iş başı yapacak vatandaşlar, dün akşamdan itibaren yollara çıktı. Düzce'de TEM otoyolunun özellikle
Ankara'dan İstanbul yönüne olan şeridinde normalin üzerinde bir trafik artışı oldu.
Otoyolda birçok kaza meydana gelirken, Bolu Dağı tüneli ve viyadüklerde trafiğin yavaş seyrettiği gözleniyor. Emniyet ekipleri sürücüleri aşırı hız, yakın takip ve uykusuz sürüş konusunda sık sık uyarıyor.
Otoyolların ücretsiz olması sebebiyle Kaynaşlı ve Gölyaka gişelerinin giriş ve çıkışlarında yoğunluk yaşanmazken, özellikle Düzce-Hendek arasında bulunan Gümüşova rampaları kısmında zaman zaman tıkanmalar meydana geliyor.
Kocaeli TEM Ramazan Bayramı tatilinden dönüşlerin başlaması nedeniyle Kocaeli'de TEM otoyolu ve D-100 karayolunda araç trafiğindeki yoğunluk arttı.
Ramazan Bayramı tatilinin bitmesine 1 gün kala yollarda dönüş yoğunluğu yaşanmaya başladı. Pazartesi günü iş başı yapacak olanlar dün akşamdan itibaren yollara çıktı. Kocaeli'de TEM otoyolunun özellikle
Ankara-İstanbul şeridinde normalin üzerinde bir trafik artışı gözlendi.
Uzunçiftlik, Kandıra, Kuruçeşme, Körfez ve Gebze gişelerinde geçişlerin ücretsiz olmasına rağmen yoğunluk göze çarptı.
D-100 karayolunun da çift şeritli bölümü olan
Ankara-İstanbul tarafında da yoğunluk arttı.
Bu arada, Gebze-Eskihisar ile Yalova-Topçular arasındaki feribot seferleri de aksamadan sürerken, zaman zaman uzun kuyruklar yaşandı.
Öte yandan, İstanbul'a yük taşıyan bazı kamyon şoförleri yoğunluğun
Ankara'dan itibaren başladığını normal günlerde Sapanca'dan İstanbul'a 2 saatte vardıklarını ancak bugün ise yoğunluk yüzünden 4 saat sürebileceğini ifade ettiler.