hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu'ndan İsrail'e gözdağı

    Kılıçdaroğlundan İsraile gözdağı
    expand

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman'ın son demeciyle "boyunu ve haddini aştığını" bildirdi.

    Yazılı bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin tehdit edilecek ve tehditlere boyun eğecek bir ülke olmadığını belirtti.

    Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

    "İsrail Dışişleri Bakanı son demeciyle boyunu ve haddini aşmıştır. Bu tavır İsrail'i terörist devlet yapar. Türkiye tehdit edilecek ve tehditlere boyun eğecek bir devlet değildir. İsrail, AKP hükümetinin acizliğini fırsat bilerek, Türkiye'nin hassasiyetlerini kaşımaktan kaçınmalıdır. Çünkü İsrail bunun altında kalır."

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İran ve Suriye İsrail'e düşmandı. Şimdi İran, Suriye ve İsrail, Türkiye'ye düşman. Başarılı dış politika bu mu" ifadelerini kullandı.

    CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, Twitter'deki hesabından hükemetin dış politikasını eleştirdi.

    Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

    "İran ve Suriye İsrail'e düşmandı. Şimdi İran, Suriye ve İsrail, Türkiye'ye düşman. Başarılı dış politika bu mu? Dost değil, daha fazla düşman kazanmak mı?"
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow