hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elazığ'da tehlikeli gerginlik

    Elazığda tehlikeli gerginlik
    expand

    Elazığ'da ülkücülerin düzenlediği protesto gösterisine polis müdahale etti. BDP il binasına yürümek isteyen ülkücü protestocuları polis, biber gazı ve tazyikli su ile dağıtmaya çalıştı. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de devletin gerekli tedbirleri almasını istedi.

    Elazığ kent merkezinde İzzet Paşa Camii'nde kılınan Cuma Namazı sonrası camiden çıkan kalabalık bir grup, daha sonra ülkücü bir grupla birleşerek, Hozat Garajı mevkiinde bulunan BDP il binasına yürümek istedi.

    Çevik kuvvet polisi de BDP il binasına çıkan bütün sokak girişlerinde barikat kurarak, giriş-çıkışlara izin vermedi.

    PKK aleyhine slogan atarak yürüyen ve çoğunluğu liseli öğrencilerin oluşturduğu gruba, polis dağılmaları uyarısını yaptı.

    Ancak Hozat Garajı'na doğru yürüyen gruba polis, gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale ederek dağıtmaya çalıştı.

    Hozat Garajı'nda toplanan ve çoğunluğunu esnafın oluşturduğu başka bir grup da polise maytap ve taş atmaya başladı.

    Polis, buradaki gruba da gaz bombası ve tazyikli su sıkarak dağıtmaya çalıştı.

    Elazığ Valisi Muammer Erol, ve Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, göstericileri ikna etmek için konuşmaya çalıştı. Ancak kalabalık grup, Vali Erol ve Emniyet Müdür Coşkun'u ıslaklayarak protesto etti.

    Göstericiler daha sonra, öğretmenevi önünden Hozat Garajı'na doğru tekrar yürüyüşe geçti.

    İzzetpaşa Camii önünde polis barikatıyla karşılaşan grup, dağılmaları yönünde anons yapan polise taş ve pet şişelerle saldırdı. Polisin de gaz bombaları ve tazyikli su ile karşılık verdiği göstericilerin attığı taşlar, aralarında polis ve ve gazetecilerin de bulunduğu çok sayıda kişinin hafif şekilde yaralanmasına yolaçtı.

    Hozat Garajı önünde toplanan ve aralarında esnafların da bulunduğu başka bir grup da polise taş ve şişelerle saldırdı. Bu gruba da Hastane Caddesi üzerinde bulunan özel harekat timleri, gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahale etti. Kısa süren müdahale sonrası grup dağıldı.

    İzzetpaşa Camii önündeki bekleyen ülkücü grup ile polis arasında yapılan görüşmeler sonucu grup üyeleri ikna edilerek dağılmaları sağlandı.

    BDP'ye molotoflu saldırı

    Bu arada Hozat Garajı Mevkii'nde bulunan BDP İl binasına bugün saat 19.15 sıralarında bir kişi tarafından molotoflu saldırı düzenlendi.

    Atılan molotof kokteylinin isabet ettiği binanın dışındaki parti tabelası yandı. Yangın, kısa sürede söndürüldü.

    Bugün bölgede yaşanan olaylar nedeniyle parti binası çevresinde önlem alan polis, molotof kokteyli saldırıyı gerçekleştiren şüpheliyi yakaladı. Şüpheli, emniyete götürülerek gözaltına alındı.

    Kamer Genç'ten uyarı:

    Bu arada CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Hakkari Çukurca'da şehit olan askerlerden Elazığlı olanların cenazelerinin toprağa verilmesinin ardından bir grubun, Hozat garajı bölgesinde esnafa saldırdığını söyledi.

    TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Genç, Elazığ'da katilam olabileceğini ileri sürerek, devletin gerekli tedbirleri almasını istedi.

    Genç şöyle konuştu: Hakkari Çukurca'da şehit olan askerlerden ikisi Elazığlı. Elazığ'da şehit cenazeleri kaldırılınca, bir kısım insanlar Hozat garajı diye bir yer var, buraya saldırmışlar. Esnafa saldırmışlar, camlarını falan kırmışlar. Vatandaşlar işyelerini kapatıp gitmişler. Bugün buraya çok sayıda insan gelmiş, burayı abluka altına almış. Sivas, Maraş gibi olay olma durumu var. Elazığ Valisini aradım, kendisi kapısının herkese açık olduğunu söyledi. Daha sonra vatandaşları arayıp söyledim. Vatandaşlar gitmiş görüşmemiş. Bu insanlara saldırılarak çok büyük katliam olma durumu var. Devlet gerekli tedbirleri alsın. Devletin organlarını göreve davet ediyorum. Elazığ'da yeni bir katliam yaşanmasın. İkazlarımıza rağmen ciddi bir olay olursa, sorumlusu İçişleri Bakanı ve Başbakan'dır. "
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow