hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "3. Balyoz iddianamesi" mahkemede

    3. Balyoz iddianamesi mahkemede
    expand

    66'sı tutuklu 143 sanık hakkında hazırlanan '3. Balyoz iddianamesi' mahkemeye gönderildi. "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya eksik teşebbüs" le suçlanan şüphelilerin 15 - 20 yıl arası hapis cezası ile cezalandırılmaları isteniyor.

    3' üncü balyoz iddianamesi de tamamlandı. Mahkeme, savcıların "Balyoz ana davası ile birleştirilsin" talebini kabul ederse dava toplam 367 sanık adınının yer aldığı tek davaya dönüşecek. Daha önce hazırlanan ve birleştirilen 1 ve 2 numaralı Balyoz davalarında toplam 224 sanık yargılanıyor.

    İddianamede Korgeneral Korcan Pulatsü ve HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Ömer Faruk Ağa Yarman’ın da aralarında olduğu 66’sı tutuklu 143 şüpheli yer alıyor.

    Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube'de yapılan aramalarda ele geçirildiği iddia edilen 'Balyoz planı belgeleri' ne ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianame mahkemeye sunuldu

    -15 yıldan 20 yıla kadar hapis istemi-

    Özel yetkili savcı Hüseyin Ayar tarafından hazırlanan iddianamede Korgeneral Korcan Pulatsü ve HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Ömer Faruk Ağa Yarman’ın da aralarında olduğu 66’sı tutuklu 143 şüpheli ismi yer alıyor. İddianamede sanıkların “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya eksik teşebbüs" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

    Balyoz ana davası ile birleştirilmesi talep edildi

    İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 184’ü tutuklu 224 sanıklı Balyoz davasıyla birleştirilmesi istenen iddianame, öncelikle onaylanması için İstanbul Başsavcı Vekili Fikret Seçen’e gönderildi. Başsavcı Vekili Seçen’in onayladığı 264 sayfalık iddianame, bugün birleştirilmesi amacıyla İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

    Balyoz dosyası tamamlandı

    Balyoz soruşturması kapsamında hazırlanan bu üçüncü iddianame ile birlikte, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen Balyoz soruşturması sonlandırılmış oldu.

    HAVALSEN Müdürü Yarman da sanık

    İddianamede Koramiral Abdullah Can Erenoğlu bir numaralı sanık olarak yer aldı. İddianamenin tutuklu sanıkları arasında HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Ömer Faruk Ağa Yarman, Korgeneral Korcan Pulatsü, Korgeneral Rıdvan Ulugüler, Koramiral Deniz Cora, Tümamiral Erdem Caner Bener, Tümamiral Mücait Şişlioğlu, Tümgeneral Ahmet Bertan Nogaylaroğlu, Tuğgeneral Kubilay Baloğlu, Tuğgeneral Mustafa İlhan, Tuğamiral Serdar Okan Kırçiçek ile Tümgeneral Yalçın Ergül gibi isimler yer alıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow