hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Liderlerin gündemi: Erdoğan - Trump görüşmesi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Siyaset, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretini konuştu. Başbakan Binali Yıldırım ve MHP lideri Devlet Bahçeli, ABD'nin terör örgütlerine silah desteği vermesini sert dille eleştirdi, Türkiye'nin hassasiyetlerinin giderilmesini istedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise Trump görüşmesinin sonucunu bekleyeceklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Liderlerin grup toplantılarında gündem terör örgütlerine silah desteği ve Erdoğan'ın ABD temaslarıydı.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretine en büyük destek MHP'den geldi. Bahçeli, "Ya düşmanlık ya dostluk; ya ihanete payandalık ya da daimi stratejik ortaklık, ABD için başka alternatif kalmamıştır" ifadelerini kullandı.

    CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümeti dış politika konusunda sert sözlerle eleştirse de ABD ziyareti konusunda sonucu bekleme kararı aldı. Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin çıkarına bir sonuçla gelinirse saygı duyarız.. Ama eğer orada farklı bir tabloyla Türkiye'ye gelinirse, bizim de söyleyecek bir şeylerimiz olur" dedi.

    Başbakan Binali Yıldırım ise doğrudan ziyaretle ilgili konuşmadı. ABD savunma bakanı ile yaptığı görüşmeyi anlattı, Türkiye'nin hassasiyetlerine vurgu yaptı. Yıldırım, "Sebep ne olursa olsun, bir terör örgütüyle dostumuz ve müttefikimiz ABD'nin bir başka terör örgütünü yok etmek için işbirliğli yapması, kabul edilebilir bir şey değildir" diye konuştu. Başbakan, Türkiye'nin taleplerinin kabul edilmemesi halinde Ankara'nın tavrının ne olacağını da açıkladı. Yıldırım, "Gerekli teminatlar verilmezse yapacağımız şey çok açık ve nettir. Terör nereden gelirse gelsin, ister hudutlarımızın dışında ister içinde, bu terörün kökünü kazımaya kararlıyız gereğini yaparız" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Benzer bir çıkış MHP liderinden de geldi. Bahçeli, "Eğer ABD'yle ittifak, sırf PYD-YPG-PKK yüzünden ağır şekilde zedelenir, kopma noktasına gelirse, başımızın çaresine bakmamız kadar doğal ve doğru olan bir tercih olmayacaktır" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow