hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Palavracı Recep... "

    Palavracı Recep...
    expand

    CHP lideri Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'ın bugün açıkladığı bedelli askerliğe çattı, "Kolay askerlik için teklifte bulunmuştuk. Başbakan, "Ben Tayyip Erdoğan olarak böyle bir sorumluluğun altına giremem parası olan var olmayan var. Seçimden sonra referanduma götürürüz" demişti. Eğer götürmezsen senin unvanın bundan sora 'Palavracı Recep'tir" dedi.

    CHP lideri partisinin grup toplantısında gündemdeki konularla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

    Bedelli askerlik:

    - Seçim döneminde, kolay askerlik konusunu gündeme getirmiştik. Durumu iyi olanlardan para alınmasını, iyi olmayanlardan bedel alınmamasını önermiştik. Erdoğan bu önerilerimize önce itiraz etti, sonra da "Ben Tayyip Erdoğan olarak böyle bir sorumluluğun altına giremem. Parası olan var olmayan var. Parası olan bastırıp kurtulacak, olmayan askerlik yapacak. Seçimden sonra referanduma götürürüz" açıklamasında bulunmuştu. Şimdi açıklandı. Parası olmayan askere gidecek, parası olan bastır parayı kurtul... Garibanın çocuğu askere, varlıklının çocuğu 30 bin karşılığı al tezkere. Şimdi adam gibi adamsan, palavracı değilsen, doğru konuşuyorsan, çıkacaksın... Bu yasayı senin milletvekillerin, parlamento kabulederse, referanduma götürelim.

    - Referandumda millet 'evet' derse mesele yok. 'Hayır' diyorsa... Referanduma götürebilir mi? Onun için diyorum; götürmezsen senin unvanın bundan sonra palavracı Recep'tir"

    İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon:

    - Bu sabah aldığım ilk telefon İzmir Belediyesi’ne yapılan baskınla ilgiliydi. Eğer temiz belediye aranacak ve örnek gösterilecekse o, İzmir anakent Belediyesidir. “Baskıyla İzmir’i nasıl ele geçirebiliriz” diye yapılıyor bu operasyonlar. Şu anda 52 vergi müfettişi belediyenin hesaplarını denetliyor. Hesap vermekten korkmayız. Hesap vermeyi onurlu görev sayarız. Ama baskı ve yandaşlığa asla izin vermeyiz.

    - İzmir üzerinde oyunlar oynanıyor. Her İzmirlinin bunu bilmesini istiyorum. Sizin seçtiğiniz belediyeye baskı uyguluyorlar. Sabahın 6'sında yöneticilere baskı yapacaksınız ama birilerinin yakınları olanlar da polisin eşliğinde değil kendisi gidip sağlık raporunu götürüyor. Bu çifte standart neden. Kayseri’ye ısrar ettim iki tane mülkiye müfettişi gönder dedim. Orada bir şey yok dedi. Kayseri’de dava açılırsa benden özür dileyecek misin? Gün gelecek devran dönece birileri bunun hesabını verecek.

    Dersim açıklamalarına yanıt:

    Kılıçdaroğlu konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın Dersim eleştirilerine de yanıt verdi.

    "Başbakan'ın zihin haritası Ermeni diasporasının zihin haritasıyla aynı" diyen CHP lideri, Erdoğan'ın amacının Cumhuriyet'i tasfiye etmek olduğunu söyledi, "Dersim'den de Dersimliden de sana ekmek yok" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow