hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başbakan Erdoğan kanser mi?

    Başbakan Erdoğan kanser mi
    expand

    Başbakan Erdoğan'ın ameliyatına katılan 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, "Ameliyat genel anestezi altında 3 saat sürdü. Başbakanımızın sağlık durumu çok iyi. Zaten kötü bir hastalık da değil" dedi. Füzün, Erdoğan'ın kanser olmadığını söyledi.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kalın bağırsağının 20-25 santimlik bölümünün alındığı ameliyatta, kolon rektum cerrahisindeki sayılı isimlerden olan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün'ün de bulunduğu ortaya çıktı.

    Rektör Füzün, ameliyatın çok başarılı geçtiğini, sonuçların da temiz çıktığını, sağlığıyla ilgili endişe edilecek bir durum olmadığını söyledi.

    İstanbul'daki evinde dinlenmeyi sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçen 26 Kasım'da Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Prof. Dr. Dursun Buğra ve Doç. Dr. Emre Balık tarafından gerçekleştirilen ameliyatında bu alandaki duayen hekimlerden biri olarak bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, DHA'nın bu durumu öğrenip kendisine telefonla ulaşması üzerine açıklama yaptı.

    "Durumu iyi"

    Başbakan Erdoğan'ın ameliyat olduğu 'kolon rektum cerrahisinde' Türkiye'de bu alandaki en iyi 7-8 hekimden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Füzün, rahatsızlığıyla ilgili olarak Başbakan'ın sağlık ekibinde doktorunun kendisini aradığını, sonra da Başbakan ile görüştüğünü anlatarak, "Benim de fikrimi sordular. Ben laparoskopik cerrahi yapmıyorum. Bu ameliyatı açık yöntemle yapıyorum. Laparoskopik yöntemle bu ameliyatı yapan Prof. Dr. Dursun Buğra hocayı önerdim. Ben de ameliyatta bulundum ama ameliyatı ben yapmadım. Ben arkadaşlarıma destek verdim. Onların yanında bulunarak sürecin iyi yönetilmesini sağladım. Ameliyat genel anestezi altında 3 saat sürdü. Başbakanımızın sağlık durumu çok iyi. Zaten kötü bir hastalık da değil. Evde çalıştığını biliyorum. Herhalde birkaç güna kadar Ankara'ya gider, çalışmaya başlar" dedi.

    "Kanser değil"

    Prof. Dr. Mehmet Füzün, Başbakan Erdoğan'ın kanser olmadığını, kalın bağırsağındaki poliplerin alındığını, yapılan biyopside onların da temiz çıktığını anlattı.

    Poliplerin insan yaşamında fiziksel bir engel oluşturmadığını söyleyen Rektör Füzün, ancak bulunduğu yerde kansere neden olmasıyla olumsuz etkilerinin görülebileceğini söyledi.

    Başbakanın yaptırdığı rutin tetkikler ve check-up'tan sonra kalın bağırsaktaki poliplerin tespit edilmiş olabileceğini söyleyen Füzün kanser olmadığının ameliyattan önce de bilindiğini vurgulayarak şöyle konuştu: "Zaten ameliyata da bu güvenle girildi. Kalın bağırsak yaklaşık 1.5 metre uzunluğundadır. Başbakanımızın bağırsağından 20-25 santimlik bir bölüm alındı. Bağırsaktaki polipler kolonoskopi yöntemiyle alınamadığı için ameliyat yöntemine başvuruldu. Yapılan operasyonda aldığımız polipler iriydi ama zararsızdı. Buna halk tabiriyle iyi huylu polipler diyebiliriz. Poliplerin her zaman bağırsakta probleme neden olması tehlikesi vardı.

    Sonuçta karşımızda bir başbakan var. 'Görev süren bitsin, daha sonra ol' diyemezdik. Biz bunu almasaydık, daha sonraki 3-5 yıl içinde belki ciddi bir rahatsızlığa çevirebilirdi. Yaptığımız incelemede tahliller tertemiz çıktı. Kalın bağırsağındaki kısalmalar insan yaşamı için sorun teşkil etmez. Kalın bağırsağı olmadan yaşayanlar bile var. Gerektiğinde zaten tamamı alınıyor" diye konuştu.

    Başbakan Erdoğan'ın rahatsızlığının ve ameliyata neden olan poliplerin neden kaynaklandığını saptamanın zor olduğunu belirten Prof. Dr. Füzün, "Birçok nedeni olabilir. Stres, kalıtsal durum, genetik yapı, çalışma koşulları ve aldığı gıdalar nedeniyle olabilir" dedi
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow