hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Faranjit dediler menenjitten öldü!

    Faranjit dediler menenjitten öldü
    expand

    Denizli'de ailesi tarafından götürüldüğü hastanede 'faranjit' teşhisi konulduğu iddia edilen 11 yaşındaki kız çocuğunun menenjit hastalığından öldüğü ileri sürüldü.

    Alınan bilgiye göre, Merkez Karşıyaka Mahallesi'nde oturan Ahmet ve Emine Yılmaz çiftinin kızları Cennet Yılmaz, eğitim gördüğü Hulusi Kulaklı İlköğretim Okulunda hastalandı. Ailesi tarafından Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Polikliniğine götürülen Yılmaz'a 'faranjit' teşhisi konduğu ve bu yönde bir tedavi uygulandığı iddia edildi.

    Yılmaz'ın iki gün sonra evinde tekrar rahatsızlandığı, kaldırıldığı Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde 'ileri derece menenjit' teşhisi konduğu, yoğun bakımda yer olmaması nedeniyle üniversite hastanesinin yetkililerinin girişimleriyle İzmir'deki Ege Üniversitesi Hastanesine sevk edildiği öne sürüldü.

    Yılmaz'ın cuma gecesi Ege Üniversitesi Hastanesinde yoğun bakıma alınan Cennet, dün yaşamını yitirdi.

    Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, olayla ilgili inceleme başlattıklarını söyledi.

    Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ramazan Canural ise küçük kızı bir uzman doktor ve bir pratisyen hekimin muayene ettiğini belirterek, "Hasta, hastanemize getirilmiş ve gerekli muayenesi yapılmış. Faranjit belirtileri nedeniyle o yönde bir teşhis ve tedavi uygulanmış. Doktorlarımız 5 gün rapor verip eve göndermişler. Bulantı, ağrı kusma gibi şikayetler olduğunda tekrar getirilmesi yönünde bilgi verilmiş. Hasta bize geldiğinde menenjit belirtileri yokmuş" diye konuştu.

    Pamukkale Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Uğur Koltuksuz da "Hasta bize çok kötü bir vaziyette intikal etmiş. Doktorlarımız menenjit, yani beyin iltihabı teşhisi koymuş. Gereken yapılmış, yoğun bakım ünitesinde boş yer olmayınca hemen yer bulunmuş ve transferi yapılmış" şeklinde konuştu.

    Organları bağışlandı

    Cennet Yılmaz toprağa verilmek üzere Afyonkarahisar'ın Kızılören beldesine götürüldü.

    Öte yandan Cennet Yılmaz'ın ailesi, çocuklarının organlarını bağışlama kararı aldı. Cennet'in karaciğeri, İzmir Kent Hastanesinde 2 yıldır karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gören 3 kız annesi 56 yaşındaki Kamile Ümit Akyeli'ye nakledildiği öğrenildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow