hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bahçeli'den 'suikast' yanıtı!

    Bahçeliden suikast yanıtı
    expand

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendisine yönelik suikast iddialarını ''ciddiye alınacak bir konu değil'' sözleri ile değerlendirdi. Araştırmanın bir yıldır sürdürüldüğünü belirten Bahçeli, ''Ama biz böyle bir konuyu hiç hissetmedik'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dün Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye suikast planladığı öne sürülen Türk İntikam Birliği Teşkilatı Direniş Hareketi adlı örgüte yönelik 4 ilde operasyon gerçekleştirdi.

    Ankara'da gazetecilerle buluşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, güncel siyasi ve ekonomik günemi değerlendirdi ve suikast iddialarına yanıt verdi.

    Erdoğan'ın sağlık durumu:
    - Bir rahatsızlık sebebiyle belli bir süre Ankara'dan görevinin başından uzakta kalmış olan Sayın Başbakan'ın bugün mesaisine başlamış olması, bizi oldukça memnun etmiştir. Kendilerine sağlıklar diliyoruz. Hayırlı görevler diliyoruz.

    Van'daki deprem:
    - Van'da meydana gelen, milletimizin yüreğini yakan, çok sayıda vatandaşımızın Hakk'a yürüdüğü, çok sayıda vatandaşımızın yaralar aldığı depremin acısı devam etmektedir.

    - Her ne kadar bütün siyasi partilerimiz gerekli alakayı göstererek, bütün milletimizin hangi coğrafi bölgede olursa olsun aynı duyarlılıkla Van'a el uzatmış olması yaraların sarılmasında önemli katkı sağlamıştır. Fakat kış şartlarının ağırlığı zannediyorum biraz daha hassasiyet gösterilmesi gereken bir süreç olarak karşımızda durmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suikast iddialarına yanıt:
    - Türkiye'de gelişen siyasi sosyal olaylar ve bu olayları tetikleyen terörist faaliyetler devam ettiği sürece her millet evladı gibi siyasette aktif rol üstlenmiş olan insanların da bir riski taşıdığını bilmek lazımdır. Buna karşı da cesaretli olmakta yarar vardır. Zaman zaman doğruluk derecesi nedir pek bilinmemekle beraber bazen Başbakanlar, bazen bakanlar, bazen siyasiler üzerinden bir suikast sözcüğü geliştirilerek gündeme taşındıklarını biliyoruz.

    - 1 yıldan bu yana araştırıldığı ifade ediliyor savcılıklar tarafından. Ama biz böyle bir konuyu hiç hissetmedik. Böyle bir süreç içinde yanımızda olağanüstü bir güvenlik tedbirinin alınmış olmasını da hissetmedik. Ama 1 yıllık sürede bir terör örgütü adı bugüne kadar nedir, geçmişte bir Türk İntikam Tugayı vardı, zannediyorum kelimelerle genişletilmiş bir örgüt tipi ortaya çıkmış, ciddiye alınacak bir yanı olduğu kanaatinde değilim.

    - Bizi üzen nokta, böyle bir suikast faaliyetinin amacını, Türkiye'de bir kardeş kavgasını başlatmak, onların ifadesi ile bir Türk - Kürt kavgasını başlatmak için MHP'nin bir terörist faaliyetler içerisinden üretilmiş bir siyasi grula benzeştirerek, böyle bir teşebbüsün olabileceğini söylemesi tabi milliyetçi camiayı oldukça üzer.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - MHP böyle bir kardeş kavgasının ne başlatıcısı, ne sürdürücüsü olur ne de düşünür. MHP için hedef milletin birliği, dirliğidir. Bin yıllık kardeşliğin devamı konusudur.

    - 9 kişi tutuklanıyor. Arkasından 5 kişi serbest bırakılıyor. 1 hafta 10 gün sürmez, kalanlar da serbest bırakılarak Türkiye'nin gündeminden düşer. MHP'li insanlar inançlı insanlardır, her türlü olaya karşı da cesaretli insanlardır.

    Cumhurbaşkanı'nın görev süresi:
    - Cumhurbaşkanlığı süresinin 5+5 şeklinde olması gerekir. Cumhurbaşkanlığı'nı 5 ile 7 arasında tartışmaya mahkum etmek doğru değildir. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow