hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Van'da yine çadır faciası

    Vanda yine çadır faciası
    expand

    Van'da, depremzede ailenin yaşadığı çadırdaçıkan yangında bir kadın ile 5 çocuğu yaralandı. Yaralılardan 3 aylık bebek, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

    Alınan bilgiye göre, Seyrantepe Mahallesi Averek yolundaki hasarlı evinin yanında kurulan çadırda, sobadan çıkan kıvılcımın eşyaları tutuşturması sonucu yangın çıktı.

    Yangını fark eden vatandaşlar, çadırda yaşayan Aslı Duru ile çocukları Sabiha (5), Neslihan (4), Umut (4), Gülcan (3) ve 3 aylık Mehmet Doru'yu çadırdan çıkararak, itfaiyeye haber verdi.

    112 Acil Servis ekiplerince Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralılardan Mehmet Doru'nun hayati tehlikesi bulunduğu, diğerlerinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. İtfaiye ekipleri, söndürülen yangın sonrası bölgede bir süre soğutma çalışması yaptı.

    3 aylık bebek kurtarılamadı

    Van'da, çadırda çıkan yangında yaralanan aynı aileye mensup 6 kişiden 3 aylık Mehmet Doru bebek, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

    3 aylık bebeği ölen, eşi ve 4 çocuğu yaralanan Şahin Doru, çadırlardaki tehlikenin bu olayla sona ermeyeceğini belirterek, "Benim canım yandı, başkalarının canı yanmasın" dedi.

    Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bebeğinin ölüm haberini alan Doru, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yoğun bakımda tutulan eşi ve 4 çocuğunun hayati tehlikeleri bulunduğunu söyledi.

    Eşi ve çocuklarından birinin il dışına sevk edilmesinin planlandığını ifade eden Doru, "Benim herhangi bir maddi durumum yok. Eşim ve çocuklarım Van'ın mağdurlarıdır. Bu olay ilk değil, son da olmayacak. Benim canım yandı, başkalarının canı yanmasın. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan tek isteğim, Van'a gelen konteynerler ve Mevlana Evlerinin kime verildiğinin araştırılmasıdır" diye konuştu.

    Şahin Doru'nun kardeşi Yılmaz Doru ise yaklaşık 20 gün önce Van Valisi Münir Karaloğlu ile yaptığı görüşmede, 3'ü engelli 12 kişilik aileye sahip olduklarını belirterek konteyner talebinde bulunduğunu kaydetti.

    Konteyner dağıtımında engellilere öncelik verilmesi gerektiğine işaret eden Doru, "Çadırda yaralanan yengem ve yeğenlerimin tedavi için il dışına çıkarılması gerekiyor. Kardeşimin maddi durumu iyi değil. Bununla ilgili yetkililerden yardım bekliyoruz. Valilik ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından da 3 engellinin bulunduğu ailemiz için evimizin önüne konteyner kurulmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

    Bir yangın daha çıktı

    Bu olaydan sonra Van'da, sobadan çıkan kıvılcımların yol açtığı yangında, 8 kişinin barındığı çadır kullanılamaz hale geldi.

    Alınan bilgiye göre, Şabaniye Mahallesi Eski Edremit Sokak'ta, Zeki Barkin'in hasarlı evinin bahçesine kurulan çadırda, sobadan sıçrayan kıvılcımların eşyaları tutuşturması nedeniyle yangın çıktı.

    Çadırdaki 8 kişinin dışarı çıkmasının ardından kısa sürede büyüyen yangın, vatandaşların müdahalesi sonucu söndürüldü. Daha sonra gelen itfaiye ekipleri ise soğutma çalışması yaptı.

    Çadır ve içindeki eşyalar, yangından dolayı kullanılamaz hale geldi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow