hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ayhan Çarkın ölüm üçgeninde...

    Ayhan Çarkın ölüm üçgeninde...
    expand

    Faili meçhul cinayetler kapsamında tutuklu bulunan eski Özel Harekat Polisi Ayhan Çarkın, 1995'ten bu yana kendisinden haber alınamayan MİT'çi Tarık Ümit'in gömüldüğünü öne sürdüğü yeri göstermek için Silivri'deydi. Aramalarda bir bulguya rastlanmazken, Çarkın daha sonra Sapanca'da da yer gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden saat 10.00 sıralarında çıkarılan Çarkın, Büyükçavuşlu'ya götürüldü.  

    Çelik yelek giydirildiği görülen Çarkın'ın yer göstermesi sırasında çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.

    Ayhan Çarkın'ın yer gösterme işlemine katılan ekipler, Silivri'nin Kuşbahçe mevkisinde bulunan et lokantasının yakınındaki geniş bir alana bant çekerek giriş çıkışları durdurdu.

    Çapayla bu alandaki bazı yerlerin otlarını temizleyen ekipler, detektörler ve köpeklerle aramalar yapıyor.

    "Bulunsun da rahatlayayım"

    Aramalar sırasında Çarkın'ın yanındaki polislere "Şu cesetler bulunsun da rahatlayayım, inşallah bulunur" dediği, incelemeye eşlik eden eden savcının da Çarkın'a "Burada çeşme hatırlıyor musun? Demiryolunu hatırlıyor musun?" diye sorduğu duyuldu.

    Aramada bir bulguya rastlanmadı

    Ayhan Çarkın'ın gösterdiği Beyciler Köyü'nde ormanlık alan, önce traktör ve pulluk yardımıyla sürüldü. Herhangi bir bulgu ile karşılaşılmayan bölgedeki aramaya ilişkin tutanak tutuldu. Yer gösterme işlemi saat 16.30 civarında sonlandırılarak, Ayhan Çarkın, Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    Çarkın, bir süre burada bekletildikten sonra, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'nde bulunan yerleşkesindeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi.

    Çarkın, daha sonra güvenlik önlemleri altında Kadıköy'deki Fenerbahçe Orduevi'nin önüne götürüldü. Çevik Kuvvet ekiplerinin önlem aldığı orduevinin karşısındaki ışıklarda araç içerisinde kısa bir süre bilgi veren Çarkın, ardından polis ekipleri eşliğinde karayoluyla İstanbul'dan ayrıldı.

    Sapanca'ya getirildi

    İstanbul'dan karayoluyla Sapanca'ya getirilen Çarkın, geniş güvenlik önlemleri altında TEM otoyolundan ayrılan tali yoldaki bir bölgede cumhuriyet savcısı ve olay yeri inceleme ekiplerine yer gösterdi. Çarkın, daha sonra polis aracıyla olay yerinden götürüldü.

    Çarkın'ın yer göstermesi sırasında görüntü almaya çalışan basın mensuplarının önü güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisleri tarafından kesildi.

    Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel, dün ek ifadesine başvurduğu Çarkın'ın beyanları doğrultusunda, ''yer gösterme işlemi yaptırma'' izni için mahkemeye başvurmuş, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği bu talebi kabul etmişti.

    Nöbetçi Hakimliğin kararında, başvuruda, ''Çarkın'ın, 2 Mart 1995'te kaybolan ve bugüne kadar kendisinden haber alınamayan Tarık Ümit'in öldürüldüğü ve yerini gösterebileceği, yine Behçet Cantürk'ün İstanbul Fenerbahçe Orduevi önünden alınıp, Sapanca'da nerede ve nasıl öldürüldüğünü gösterebileceğine yönelik yer gösterme işlemi yapabileceğini bildirdiğinin'' yer aldığı ifade edilmişti.

    Nöbetçi hakimlik, Çarkın'ın dün 14.00'ten itibaren 7 gün süreyle Ankara 2 nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumundan, yer gösterme işlemi için çıkarılabilmesini kararlaştırmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow