hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Kıvırcık Ali" trafik kazasında hayatını kaybetti

    Kıvırcık Ali trafik kazasında hayatını kaybetti
    expand

    "Kıvırcık Ali" olarak tanınan sanatçı Ali Özütemiz, Çatalca'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

    Alınan bilgiye göre, Ali Özütemiz (42), Çatalca'da devrilen aracında öldü.

    Özütemiz'in cesedi, Büyükçekmece Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

    Ali Özütemiz (42) için yarın saat 13.00'te Avcılar Er Mahmut Dede Cemevi'nde tören yapılacak.

    Özütemiz'in cenazesi, törenin ardından defnedilecek.

    Albüm çalışması yapıyordu

    İBER müzik şirketinin sahibi İbrahim Yılmaz, Çatalca'daki trafik kazasında hayatını kaybeden ve "Kıvırcık Ali" olarak tanınan sanatçı Ali Özütemiz için albüm çalışması yaptıklarını belirterek, "Repertuvarını seçmiştik" dedi.

    Çatalca'da devrilen 34 EJ 6117 plakalı cipinde hayatını kaybeden Ali Özütemiz'in (43) cenazesi, Büyükçekmece Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

    Hastaneye gelen İBER müzik şirketinin sahibi İbrahim Yılmaz, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Kıvırcık Ali"nin Çatalca gişelerinin Tepecik yolu mevkisinde kaza geçirdiğini belirtti.

    Albüm çalışmalarını sürdüren sanatçının evinden Ankara'ya gitmek için ayrıldığını aktaran Yılmaz, "TRT'ye gidiyordu. Albüm çalışmasını yapıyorduk. 'Perişan Halim" adlı bir parçasını onaylamıştık, en son orada görüştük. Repertuvarını seçmiştik. Çok üzgünüz" diye konuştu.

    Sanatçı Tolga Sağ ise kazanın çok tehlikeli bir yolda yaşandığını, tehlikenin hala devam ettiğini belirterek, "Ali çok büyük bir sanatçıydı. Türk Halk Müziğini insanlara sevdirmeyi başardı. Çok çalıştı ve başardı. Ben en son yılbaşında telefonla görüştüm. Mekanı cennet olsun. İyi insandı" dedi.

    Ferhat Tunç da Özütemiz'in, alçak gönüllü ve kendi alanında çok başarılı biri olduğunu söyledi.

    Herkesin yardımına koşan sanatçının, gençlere destek olduğunu dile getiren Tunç, "Sözün bittiği yerdeyiz. Çok acı bir olay. Böyle bir ölümü hak etmiyor. Çok üzgünüm" ifadesini kullandı. Kazanın duyulmasının ardından, Ceylan ve Pınar Sağ'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı hastaneye geldi.



    Hayatı

    Ali Özütemiz, 11 Ekim 1968'de Tokat'ın Turhal ilçesinin Erenli köyünde dünyaya geldi.

    Mahzuni Şerif, Abdullah Papur, Ali Kızıltuğ, Ali Ekber Çiçek, Muhlis Akarsu, Rıza Aslandoğan, Arif Sağ, Musa Eroğlu ve Sebahat Akkiraz gibi büyük üstatları dinleyerek büyüyen, zamanın çoğunu bağlama çalarak geçiren Özütemiz, gazino ve düğün salonlarında çalışmaya başladıktan sonra saçlarının uzun ve kıvırcık olmasından dolayı "Kıvırcık Ali" olarak anılmaya başlandı.

    "Gül tükendi ben tükendim", "Isırgan otu", "Üçüncü gurbet", "Geriye dönün seneler" ve "Hepimize yeter dünya" adlarıyla 5 albüm çıkaran "Kıvırcık Ali", 2 çocuk babasıydı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow