hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Berlusconi'ye 'külotlu' destek

    Berlusconiye külotlu destek
    expand

    İtalya'nın Milano kentinde bulunan Dal Verme Tiyatrosu'nda bir grup gazeteci ve parlamenter bir araya gelerek, külotlarla Başbakan Silvio Berlusconi'ye destek mesajı gönderdi. "Külotlu ama canlı" sloganıyla yapılan toplantıda, sahneye gerilen ipler üzerine 150 külot asıldı.

    Külotların önünde konuşan katılımcılar, "1994'deki Berlusconi'yi istiyoruz" dedi.

    Foglio Gazetesi Genel Direktörü gazeteci Giulino Ferrara ve Piero Ostellino öncülüğünde yapılan toplantıda Savunma Bakanı Ignazio La Russa'da dinleyiciler arasında yer aldı.

    Giuliano Ferrara, "Başbakan Berlusconi, sizi savunmak üzere buradayız ama bizi dinlemelisiniz. Tüm enerjinizi prosedüre harcayarak muhalefeti sevindirmeyin. Bakanlar Kurulu'na başkanlık edin. Biz, ülkeyi değiştiren 1994'deki Berlusconi'yi istiyoruz" diye konuştu.
     
    Villa önünde gösteri: "Haddini bilmezlik"

    Toplantıda Berlusconi'nin evi önünde binlerce kişinin toplanıp gösteri yapması ve villaya girmeye çalışması da "suç" ve "haddini bilmezlik" olarak nitelendirildi.

    Berlusconi'ye yönelik fuhuş suçlamasında, iddiaların büyük bölümüne ev sahipliği yapan Milano'nun Arcore bölgesindeki villasının önünde önceki gün yaklaşık üç bin kişi gösteri düzenlemişti.

    "Berlusconi defol" sloganları atan göstericier, villanın bahçesine girmek isteyince güvenlik güçleriyle çatıştı.

    Olay sırasında bir polis yaralandı, gözaltına alınan iki gösterici ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Berlusconi'nin bir süre villasından uzak kalma kararı aldığı öne sürüldü.


     
    La Russa kendini savundu

    Toplantının ardından tiyatroda bulunanlar arasında yeralan Savunma Bakanı Ignazio La Russa'nın, Berlusconi karşıtı yayınıyla dikkat çeken ve İtalya'nın resmi kanalı Rai 2'de yayınlanan "Annozero" programını hazırlayanlardan gazeteci Corrado Formigli ile tartıştığı ortaya çıktı.

    Formigli, La Russa'ya soru sorduğunu ancak Bakan'ın cevap vermek istemediğini söyleyerek, kendisine vurduğunu ve tekme attığını iddia etti.

    Bakan La Russa ise iddiayı kabul etmeyerek, "Ben gazetecilerle konuşurken arkamda durmuş, ayağıyla bana vuruyordu. Sadece oradan ayrılmasını söyledim" demekle yetindi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow