hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karga yiyen ağaç!

    Karga yiyen ağaç
    expand

    Sivas'ta daha önce de aynı şekilde başka bir karganın mahsur kaldığı ağaçta, uçurtma ipine dolanan karga, itfaiye ekipleri tarafından bulunduğu yerden kurtarıldı.

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Sularbaşı Mahallesi Sularbaşı Caddesi'nde boş arsada bulunan selvi ağaçlarından birinde bir karganın mahsur kaldığını fark eden vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.

    Ağacın dallarındaki uçurtma kuyruğunun ipine dolanarak mahsur kalan kargayı kurtarmak için ekipler, itfaiye aracının merdivenini kullandı. İtfaiye merdiveniyle karganın bulunduğu yere çıkan itfaiye görevlisi, merdiven dallar dolayısıyla daha fazla ilerleyemeyince ağaca çıkarak kargayı bulunduğu yerden kurtardı.

    Uçamadığı görülen ve kanadında kırık olabileceği belirtilen karganın, tedavisi yapılmak üzere ilgili birimlere teslim edileceği, iyileştikten sonra da doğaya bırakılacağı bildirildi.

    Bu arada, vatandaşlar da itfaiyenin karga kurtarma operasyonunu dikkatle izledi.

    Durumu itfaiyeye haber veren vatandaşlardan Mehmet Eroğlu, ağacın dalında çırpınan karganın durumunu görünce çok üzüldüklerini ve itfaiyeye haber verdiklerini belirterek, hayvanı kurtaran ekiplere teşekkür etti.

    Geçen ay aynı ağaçta uçurtmanın ipine dolanan başka bir karga da mahsur kalmış, itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu karga bulunduğu yerden kurtarılmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow