hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Bin Jip" filmi Yalova'da gerçek oldu!

    Bin Jip filmi Yalovada gerçek oldu
    expand

    Yalova'da bir Güney Kore filmi olan ve yayınlandığı dönemde büyük ses getiren "Bin Jip" filmini hatırlatan bir olay yaşandı. Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde gerçekleşen olayda soyduğu yazlıkta uyuduğu, yemek yapıp yediği ve çay demlediği belirlenen kişi suçüstü yakalandı.

    Alınan bilgiye göre, Siteler Mahallesi'ndeki yazlığına gelen ev sahibi, evinde hırsız olduğunu fark edince durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen Çiftlikköy Emniyet Müdürlüğü ekipleri, daha önce de 4 kez aynı suçu işlediği tespit edilen Arif O'yu (24) suçüstü yakaladı.

    Son bir hafta içinde Çiftlikköy'de 2 evi daha soyduğu belirlenen zanlının, yakalandığı eve bir gece önce gelip uyuduğu, pilav yapıp yediği ve çay demlediği tespit edildi.

    Çok sayıda yazlıkçının yaşadığı ilçede, Arif O'nun evlerin boş olmasından cesaret alarak rahat davrandığı bildirildi.

    Arif O., ilk ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.

    Ki-Duk Kim'in yönetiği Güney Kore yapımı "Bin Jip" filminde de benzer bir adamın öyküsü anlatılıyor. Filmin konusu şöyle:

    "Genç ve gizemli bir adam hayatını tatildeki insanların boş evlerine girerek geçirmektedir. Başkasına ait evlere, yaşamlara girip çıkan bu tuhaf yabancı, tanımadığı insanların yataklarında yatıp, onların dolaplarından karnını doyurur, bunun karşılığında evlerindeki bozuk aletleri tamir eder, çamaşırlarını yıkar... Natacha Atlas müzikleri eşliğinde devam eden filmde kahramanımız bir gün girdiği evin boş olmadığını evde bir kadının bulunduğunu fark eder ve öykü beklenmedik bir şekilde gelişir...
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow