hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kendini Real Madrid'e transfer eden adam

    Kendini Real Madride transfer eden adam
    expand

    Mete Serdar Çoban çok basit bir yöntem kullanarak hemen hemen tüm Türkiye medyasını hatta İspanyol Marca gazetesini dahi kandırdı. İşte kendini Real Madrid'e transfer eden Çoban'ın hikayesi...

    Fanatik gazetesinde yer alan haber şöyle:

    Mete Serdar Çoban... 19 Temmuz 1994 Kıbrıs doğumlu, 1.73 cm boyunda, solbek pozisyonunda görev yapıyor. Futbola 2003’te İngiltere’de St.Matthias diye bir mahalle takımında başlamış. Sonrasında yaz tatili için geldiği İstanbul’da Galatasaray’ın seçmelerine katılmış. Küçükken kilolu olduğu için kaleci olarak başladığı futbol kariyeri, seçmeler sırasında solbek oynayıp, başarılı olunca değişmiş. Sonrasında İtalya’daki Atalanta Kupası’nda İnter’i büyülemiş ve Galatasaray’dan ayrılmış.

    Sarı-Kırmızılılar bu karara saygı gösterip, Mete’yi yollamışlar. Sonrasında West Ham United’a, çok istediği Londra’nın yolunu tutmuş. Burada ağır bir sakatlık geçirip, kendisiyle ilgilenilmeyince kulüpten ayrılmış.. Ve nasıl olduğu tam bilinmeyen bir şekilde İnter’e geri dönmüş. Şimdi ise adı Real Madrid’le anılıyor ve Los Galacticos’un hocası Jose Mourinho’nun onu istediği haberi, Marca Gazetesi’nde de haber oluyor. 

    Tamamen hayal ürünü...

    Az önce yukarıda okuduğunuz yazının hepsi birer uydurmaca. Yaklaşık iki haftadır spor basınında bir yalan almış başını gidiyor. Aslında Mete diye biri ne Galatasaray’da ne İnter’de ne de West Ham’da forma giydi. Asıl kimliğinin ne olduğu tam olarak bilinmiyor. Mete denilen kişi, futbol tarihine geçecek bir başarıya imzasını attı ve adeta yazdığı bir senaryoyu filme dönüştürdü.

    Türkiye’den ajansspor.com, onunla ‘özel röportaj’ yaptı. Gazetelerde, “Real Madrid’e 4. Türk yolda” haberleri yapılırken, Anadolu Ajansı menaceriyle konuştu! Türk Milli Takımı’nı seçip seçmeyeceği merakla beklenen Mete’nin, son olarak DHA mikrofonuyla bir görüntüsü sanal ortamda yayınlandı. İnternetin nimetlerinden faydalanan ve adını kısa zamanda duyuran Mete ya da gerçek adı belli olmayan bu gencin hayat hikayesinde geçenleri tek tek araştırdık ve çıkan sonuç; sol ayaklı Maicon lakabını alan Mete’nin tamamen hayal ürünü olduğuydu.

    İnter: O bir yalancı!

    Önce Galatasaray’a sorduk, “Mete diye biri siz de hiç oynadı mı?” diye. Onlar, böyle birini hiç tanımadıklarını söyledi. Daha sonra İnter’in Futbol Akademisi’ni aradık. Telefonda karşımıza çıkan yetkiliye kendimizi tanıttıktan sonra “Mete Serdar Çoban’ı soracaktık?” deyince hemen, “O bir yalancı. Böyle biri asla İnter’in altyapısında oynamadı ve tesislerimize hiç ayak basmadı. Bu haberi kimin yaptığını bilmiyoruz” cevabını verdi.

    Real Madrid’li yetkiller de, “Böyle bir transfer hakkında bir bilgimiz yok. Sadece denenmeye çıkmış olabilir!” ifadelerini kullandı. 30 yılı aşkın İngiliz futbolunu yakından takip eden ve Londra’da yaşayan temsilcimiz Edip Adanır ise “Böyle birini hiç duymadım” dedi. 

    Twitter'da trend oldu

    Mete Serdar Çoban diye bir oyuncunun olmadığı, bütün haberlerin kurmaca olduğu anlaşılınca Twitter'da günün en çok konuşulan olaylarından biri oldu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow