hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Balinaları hem gözlüyoruz hem de yiyoruz!"

    Balinaları hem gözlüyoruz hem de yiyoruz
    expand

    ngiltere'de bugün sona eren Uluslararası Balina Komisyonu toplantıları çerçevesinde, avcı ülkelerden İzlanda, balina gözlem turizmi ve bu dev memelilerin ticari avının birbiriyle mükemmel uyum içinde olduklarını iddia etti.

    Jersey kentinde yapılan yıllık toplantılarda, komisyonun İzlandalı üyesi Tomas Heidar, "Balinaları gözlemlemek için denizde yapılan turlara katılan turistlerin çoğu, balina etinin tadına bakmak için sonra lokantaya gidiyor. Bu durum, iki şeyin de birbiriyle bağdaştığını gösteriyor" diyerek ülkesinin tutumunu savundu.

    Son zamanlarda yapılan birçok araştırma, balinaların turistik çekiciliğinin ekonomik ağırlığını öne çıkarabileceğini ortaya koyarken, İzlanda temsilcisi, hem gözlemleyip hem de avlayarak balinalardan daimi bir şekilde faydalanmanın mümkün olduğunu ileri sürdü.

    Heidar, son yıllarda balina avını artırmalarına rağmen, çok sayıda turistin İzlanda'ya geldiğini ve balinaları görmek için eskisinden çok daha yoğun denizde düzenlenen turlara katıldıklarını söyledi.

    Norveç gibi İzlanda, 1986'dan beri uygulanan uluslararası av moratoryumunu reddederek ticari balina avına izin veriyor.

    İzlanda, 2008'de 6, 2009'da ise 36 Minke balinası yakaladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow