hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Geleceğin 50 Ferrari'si...

    Geleceğin 50 Ferrarisi...
    expand

    Dünyanın 50 seçkin tasarım okulunda eğitim gören gençler, önde gelen spor otomobil markalarından Ferrari'nin geleceğini dizayn etti. Markanın düzenlediği tasarım yarışmasında birinciliği Koreli gençler elde ederken, finale kalanların sportif, aerodinamik, üstün teknolojiye sahip, doğaya saygılı, agresif ve az yakıt tüketen modeller olması dikkat çekti.

    Ferrari'nin, ABD'li mühendislik yazılım şirketi Autodesk sponsorluğunda gerçekleştirdiği Dünya Tasarım Yarışması 2011 (World Design Contest 2011), yakın gelecekteki spor otomobil tasarımlarında sınırların zorlanacağını ortaya koydu. Geleceğin yıldız tasarımcılarına, yaratıcılıklarını konuşturma konusunda önemli bir fırsat sunan yarışmaya, adeta proje yağdı. Dünyanın 5 ayrı kıtasında bulunan 50 tasarım okulundan öğrencilerin hazırladığı 400 projeden 20'si finale kalmayı başardı. Bunlardan Güney Kore'nin başkenti Seul'de bulunan Hongik Üniversitesi adına yarışmaya katılan 3 Koreli gencin “Sonsuzluk (Eternita)ö adını verdikleri, ileri teknoloji içerikli, çevreye saygılı tasarımı birinciliği elde etti. Kim Cheongju, Ahn Dre ve Lee Sahngseok'in ortak dizaynı olan Eternita, kayık şeklinde iki kişilik, karbon katmanlı hafif yüzey, yüksek işlerlik, volan enerji depolama sistemi ve süper güçlü motor özelliklerini taşıyan bir otomobil.

    Azeri öğrenci 2. oldu

    Tasarımına Azericede bir rüzgar adı olan Xezri'yi veren, İtalya'nın Torino kentindeki IED'den (Avrupa Tasarım Enstitüsü) henüz mezun olan Azeri Samir Sadıkhov 2'ncilik, 3'üncülük ödülünü ise Ferrari'nin kırmızısına inat “Beyaz At (Cavallino Bianco) diye projelerini adlandıran Londra'daki Kraliyet Sanat Koleji (Royal College of Arts) öğrencileri Henry Cloke ve Qi Haitao hak etti.

    Ferrari'nin Modena şehrindeki Maranello kasabasında kurulu fabrikasında dün (Salı) düzenlenen ve Formula 1 pilotlarından Fernando Alonso'nun da katıldığı törende, yeni çağın genç yeteneklerine ödülleri verildi. İlk 3'e giren öğrencilere para ödülünün yanı sıra isterlerse Ferrari'nin tasarım ekibinde staj yapma fırsatı da verildi.

    Samir Sadıkhov, DHA'ya yaptığı açıklamada, "Böyle bir başarı elde ettiğim için mutluyum. Ben 2025'in Ferrari'sini tasarladım. Rüzgardan esinlendim. Arabam, hava akışı için rüzgar enerjisinden yararlanıyor, aerodinamik, ekolojik" diye konutştu. Genç yetenek Sadıkhov, Ferrari'nin tasarım yarışmasında yer alsa da Lamborghini'nin tasarım ekibine katılmak için anlaşmayı çoktan imzaladığını söyledi.

     Ferrari Başkanı Luca Cordero di Montezemolo törende yaptığı konuşmasında, "Ferrari'nin gücü, sadece köklerini temsil etmesinden değil aynı zamanda dünyaya pencerelerinin açık olmasından da geliyor. Bir Ferrari her şeyden önce güzel olmalı, nasıl olursa olsun bir Ferrari olduğu hemen anlaşılmalı. Bu yarışmada, çok sıra dışı tasarımlar gördük ama biz bu fikirleri çok dikkatle ele alacağız" dedi.

    Gençlerin yaratıcılığının önemine değinen Montezemolo, bu projelerin, Ferrari'nin geleceğine ışık tutacağına emin olduğunu söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow