hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HDP'li eski parti meclisi üyesine gözaltı

    HDPli eski parti meclisi üyesine gözaltı
    expand
    KAYNAKYaşar ANTER/DHA

    Eski HDP Parti Meclisi üyesi 55 yaşındaki Şehbal Ş., Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen talimat üzerine, Bodrum'da gözaltına alındı. Şehbal Ş.'nin Mersin'e gönderileceği bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HDP'de aktif üyeliği devam eden, eski Parti Meclisi üyesi Şehbal Ş., gözaltına alınmasının ardından Yalıkavak Polis Merkezi'ne götürüldü.

    Sakarya'daki kan donduran katliamla ilgili avukattan açıklama

    Polis merkezine gelerek bilgi alan Şehbal Ş.'nin avukatı Ergin Cinmen açılışta yapığı açıklamada, "Şehbal Ş.'ye gözaltı kararı Mersin'den geldi. Ancak dosyada gizlilik kararı olduğu için nedenini ve dosyanın içeriğini bilmiyoruz. Mersin'den gelecek bir polis ekibi tarafından bugün veya yarın sabah kendisi teslim alınacak. Ardından Mersin'e götürülüp, adliyeye sevk edilecek. Oradaki avukat arkadaşlar durumu takip ediyor. Şimdilik bildiklerimiz bunlar" dedi.

    Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunu olan ve 1986-1987 yılları arasında Londra'da dil eğitimi alan Şehbal Ş., 12 Haziran 2011'deki genel seçimlerde Muğla'dan bağımsız milletvekili adayı olmuş ancak seçilememişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şehbal Ş., yerel ve ulusal gazeteler ile sanat dergilerinde çalışıp, İsviçre Televizyonu'nun Türkiye haber çekimleri koordinatörü olarak da görev yapmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow