hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Facebook görüntülü görüşme uygulamasıyla gündeme geldi

    Facebook görüntülü görüşme uygulamasıyla gündeme geldi
    expand

    Birkaç öncesinden beri Facebook’un görüntülü görüşme uygulaması üzerinde çalıştığını biliyoruz. Nihayetinde Bonfire isimli uygulama yayınlanmaya başladı. Uygulamanın amacı dediğimiz gibi görüntü sohbet için alan oluşturmak, ancak öne çıkan tarafı çoklu kullanıcı desteğiyle gelmesi. Yani birden fazla kişiyi aynı anda görüntülü sohbete dahil edebilmesi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Birkaç öncesinden beri Facebook’un görüntülü görüşme uygulaması üzerinde çalıştığını biliyoruz. Nihayetinde Bonfire isimli uygulama yayınlanmaya başladı. Uygulamanın amacı dediğimiz gibi görüntü sohbet için alan oluşturmak, ancak öne çıkan tarafı çoklu kullanıcı desteğiyle gelmesi. Yani birden fazla kişiyi aynı anda görüntülü sohbete dahil edebilmesi.

    Bonfire ayrıca Instagram ve Snapchat benzeri efektleri canlı olarak uygulayabiliyor. Dahası bunlar kaydedilip Facebook gibi platformlarda da paylaşılabiliyor. Uygulamaya bu açıdan baktığımızda gençleri hedef aldığını rahatlıkla anlayabiliriz. Facebook’un uygulamadaki amacı insanlar arasında yepyeni bir trendi başlatmak, çoklu görüntülü sohbetleri moda haline getirmek.

    Bonfire şu anda Danimarka’daki iOS kullanıcıları için yayınlanmış durumda. İlk testleri orada gerçekleşen uygulamanın daha sonraki bölümde dünya çapında kullanıma açılacağı düşünülüyor.

    Öte yandan uygulamayla ilgili Facebook şu açıklamalarda bulundu: “Facebook olarak yeni uygulamayı test etmeyi sürdürüyoruz. Messenger ve diğer platformlarımızdan gelen bir tecrübemiz var. İnsanların, ailelerin ve arkadaşların birbirleriyle konuşmak için beklentilerini de biliyoruz. Şu anda uygulamamız Danimarka’da test aşamasında. Söyleyecek daha fazla şey yok.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow