hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    20 Haziran 2017 Türkiye'nin Gündemi özet

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan ve Ahu Özyurt'un sunduğu Türkiye'nin Gündemi'ne Siyaset Stratejileri Uzmanı Elif Dördüncü Aydemir, hukukçu Derya Yanık, akademisyen-yazar Muharrem Kılıç, akademisyen-yazar Doç. Dr. Barış Doster, hukukçu Ruşen Gültekin ve Andy-Ar Araştırma Şirketi Başkanı Faruk Acar konuk oldu. Programda CHP liderinin başlattığı adalet yürüyüşü AK Parti ve MHP'nin itirazları FETÖ operasyonları, tutuklamalar ve tahliyeleri tartışıldı. İşte 6 dakikada Türkiye'nin Gündemi özeti...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Programdan öne çıkan başlıklar şöyle:

    Acar: Bu tehlikeli bir yürüyüş

    ANDY-AR Araştırma Şirketi Başkanı Faruk Acar, CHP'nin gerçekleştirdiği Adalet Yürüyüşü'nün sağduyulu olunmadığı takdirde, tehlikeli olabileceğini belirtti. Acar, "Bu tehlikeli bir yürüyüş. Hem güvenliği açısından sıkıntılı, hem iktidarın işi zor, hem de yürüyen muhalefet açısından da durum bence zor. Orada birinin başına bir şey gelse, Türkiye'de nasıl bir kıvılcıma dönüşme potansiyeli taşıdığını da göz önünde bulundurarak, daha sağ duyulu olmak lazım" dedi.

    Yanık: DHKP-C'nin yürüyüşe katılacağını söylemesine CHP sessiz kaldı

    Hukukçu Derya Yanık, DHKP-C terör örgütünün, CHP'nin düzenlediği Adalet Yürüyüşü'ne katılacağını açıklamasına rağmen, CHP'nin sessiz kaldığını söyledi. Yanık, "DHKPC'nin, 'Biz de yürüyüşe destek vereceğiz' açıklamasına karşı, CHP'nin son derece sessiz kalmasını, ben bir problem olarak görüyorum. Yasalarımız çok açık. Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na göre, herkes kendisini yürüyerek ya da toplantılar yaparak, ifade etmek isteyebilir. Fakat bir terör örgütünün bu tür çıkışlarına karşı, en azından bir ses verilmesi gerekirdi" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aydemir: Yürüyenlerin can güvenliğini sağlamak iktidarın boynunun borcudur

    Siyaset Stratejileri Uzmanı Elif Dördüncü Aydemir, CHP'nin gerçekleştirdiği Adalet Yürüyüşü'ne katılan kişilerin can güvenliğinin, iktidar tarafından güvence altına alınması gerektiğini söyledi. "Bu hareketin tüm güvenliğinin iktidar tarafından güvence altına alınması gerekir. Yürüyen kişilerin can güvenliği, saldırılara ve provokasyonlara gelmemesi iktidarın boynunun borcudur" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow