hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Müezzinoğlu: Kontrollü darbe diyenlere Osmanlı tokadı gelir

    Bakan Müezzinoğlu: Kontrollü darbe diyenlere Osmanlı tokadı gelir
    expand

    Bursa’da bir televizyon kanalına konuk olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü için, “Adalet yürüyüşünü 10 yıl önce yapsaydı, 27 Nisan’dan sonra yapsaydı, AK Parti’ye kapatılma davası açıldığı zaman yapsaydı anlardım. Ama FETÖ’cüler için adalet yürüyüşü yapıyorsa yazıklar olsun ona” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 15 Temmuz Şehitlerinin anılması için düzenlenen törenlere katılmak üzere seçim bölgesi Bursa'ya geldi. Müezzinoğlu, İnegöl ilçesinde 'Beşinci Mevsim Kültür ve Sanat Merkezi'nin açılışını yapan Bakan Müezzinoğlu, "Millet olarak yarınlara hazır olduğumuzu düşmana gösterdik, dosta da güven saldık. Ancak hainler dün de bitmedi bugün de bitmedi yarın da bitmeyecek. Onun için düşmanlar bu duruşumuzdan ders alsınlar. Aksi takdirde cezaları ve ödeyecekleri bedel ağır olacaktır" dedi.

    CHP'den Başbakan Yıldırım'a yanıt

    '15 Temmuz akşamı ailesini satanlar, bayrağını ve vatanını 1 dolara sattı'

    İnegöl’deki programının ardından Bursa'da yerel televizyonda canlı yayınına katılan Bakan Müezzinoğlu, FETÖ terör örgütünün yapılanmasını eleştirdi. Müezzinoğlu, “Milletin milli ve manevi değerlerini 30-40 yıldır din, İstiklal Marşı, vatan, bayrak adı altında istismar eden bir yapıyla karşılaştık. 40 yıldır müthiş bir sahtekarlık, arka planı çok iyi organize edilmiş bir strateji vardı. Bu millet çok düşman gördü ama böylesini ilk defa gördü. Bu yapı terör örgütü olarak görülmeden önce benim en çok kanıma dokunan, çocukları ailelerinden koparmasıydı. 15 Temmuz akşamı ailesini satan, bayrağını ve vatanını 1 dolara sattı. Ama millet, kaderiyle oynanmasına fırsat vermedi” diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünlülerin 15 Temmuz paylaşımları

    'Bu darbeye ‘kontrollü darbe’ diyenlere osmanlı tokadı gelir'

    Bakan Müezzinoğlu, muhalefetin 'kontrollu darbe' sözlerini de eleştirerek, "Bu darbeye ‘kontrollü darbe’ diyenlere Osmanlı tokadı gelir. Hiç beklemediği anda gelir. Bu milletin değerlerine yanlış yapan kim olursa olsun bir gün mutlaka tokadını yer. Buna kontrollü darbe demek haksızlık. Tam aksine buna darbe demek bile yetersiz.Bu anlamda CHP’nin bunu iyi okumadığını görüyorum. Bunu iyi okuyan siyasetin çok kazanımı olur, yanlış okuyanlara ise millet dersini verir” dedi.

    Meclis'in 15 Temmuz oturumunda 'tutsak' polemiği

    CHP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılacak olan 15 Temmuz etkinliklerine katılmama kararı almasıyla ilgili de konuşan Bakan Müezzinoğlu, “CHP’de zig zaglarla giden bir üst yönetim var. CHP’nin milli duruşunu temsil edemeyen üst yönetim var“ ifadelerini kullandı.

    Yazıklar olsun…

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü hakkında konuşan Müezzinoğlu, “Adalet yürüyüşünü 10 yıl önce yapsaydı anlardım, 27 Nisan’dan sonra yapsaydı anlardım, AK Parti’ye kapatılma davası açıldığı zaman yapsaydı anlardım. Ama FETÖ’cüler için adalet yürüyüşü yapıyorsa yazıklar olsun ona. Bu milletin kaderinin nerelere gideceğini bilmediğimiz karanlık bir senaryonun failleri için adalet yürüyüşü yapmak CHP’ye yakışmaz. Bizim bu ülkenin yarınları için akıl ve alın teri dökmeye ihtiyacımız var. CHP’nin de daha çok akıl ve alın teri dökmesi gerekir. Ama üzgünüm ki bol bol ayak teri döktüler. Ayak teri kokar. Bu kokudan da millet rahatsız olur” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow