hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ahmedinecad'ın kız kardeşi: ''Seçimlere hile karıştı"

    Ahmedinecadın kız kardeşi: Seçimlere hile karıştı
    expand

    İran'da cuma günü yapılan 9. dönem parlamento seçimlerinde meclise girmeyi başaramayan Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın kız kardeşi Pervin Ahmedinecad, seçimlere hile karıştırıldığını iddia etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmedinecad ailesinin doğum yeri olan Germsar kentinden aday olay Pervin Ahmedinejad, seçimi diğer muhafazakar rakibine karşı 2 bin oy farkıyla kaybettikten sonra 2009 yılında muhalif yeşiller tarafından ortaya atılan iddiayı ortaya attı.

    Pervin Ahmedinecad, seçim bölgesindeki oylamaya hile karıştığını ileri sürerek itiraz dilekçesi verdiğini belirtti.

    Cumhurbaşkanı'nın kız kardeşi, “Seçim bölgemde, seçimlerin yapıldığı gün ve gece, bazı adaylarca usulsüzlüklerin yapıldığı görüldü ve bu mesele birçok seçmen tarafından da saplanmış durumdadır. Yapılan bu usulsüzlükleri yazılı itirazla ilgili kurumlara bildirdim ve yetkiliklerin bu konudaki yanıtını bekliyorum" dedi.

    10 adayın yarıştığı ve parlamentoda bir kontenjanı bulunan Germsar kentinde, resmi olmayan ilk sonuçlara göre, Pervin Ahmedinecad 15 bin 552 oyda kalırken diğer muhafazakâr rakibi Gulamrıza Kâtip, aldığı 16 bin 672 oyla birinci oldu.

    Sonuç Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'a ağır bir darbe olarak değerlendiriliyor.

    Pervin Ahmedinecad tarafından dillendirilen hile iddiası 2009 yılında muhalif yeşillerce ortaya konulan iddiayı anımsattı.

    Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın zaferi ile sonuçlanan 2009 yılındaki  cumhurbaşkanı seçimlerine, "yeşiller" hile karıştırıldığını iddia etmişti.

    Bu arada Pervin Ahmedinecad'ın oğlu bir Türk kızla evli.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow