hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AB'den tepki çeken tanıtım videosu

    ABden tepki çeken tanıtım videosu
    expand

    AB'nin genişleme politikalarını anlatmak için çektiği son reklam filmi tepki çekti. Ünlü yönetmen Quentin Tarantino'nun "Kill Bill" filmine atıfta bulunan video, yabancı düşmanlığı içerdiği eleştirilerine maruz kaldı. Video yayından kaldırıldı.

    Avrupa Komisyonu'nun videolu "Kill Bill" temalı tanıtım atağı tepkiler üzerine geri çekildi.

    Avrupa Birliği'nin genişleme politikalarına desteği artırmak için hazırlatılan video, ırkçı ve yabancı düşmanı öğeler içerdiği gerekçesiyle eleştirilerin odağı oldu.

    Videoda Avrupa'yı temsil eden, Uma Thurman'ın "Kill Bill" filmlerinde giydiğine benzeyen sarı bir eşofman giymiş, güzel bir kadın yer alıyor.

    Kadına, biri doğu Asyalı dövüş sanatları ustası, diğeri başı sarıklı ve elinde pala bulunan bir erkek ve uzun saçlı siyah tenli bir başka erkek meydan okuyor.

    Kadın bu saldırıya yüzünde bir bıkkınlık ifadesiyle yanıt veriyor ve derin bir nefes alıyor. Bir anda kadının çember şeklinde dizilmiş 11 kopyası daha ortaya çıkıyor ve üç saldırganın etrafını çevirerek onları etkisiz hale getiriyor.

    Toplamda 127 bin euroya mal olan ve Avrupa Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu yetkilileri tarafından onaylanan videonun hedefi 16-24 yaş grubu gençler.

    Ancak genişleme propagandası yapmak için hazırlanan video, birçok kişi tarafından ırkçı bulundu. Avrupa'ya saldıran üç erkeğin AB'nin jeopolitik rakipleri olan Çin, Hindistan ve Brezilya olduğu belirtildi.

    Avrupa Komisyonu ise yazılı bir açıklama yaparak "videonun ırkçı bir içeriğe sahip olmasını amaçlamamıştık ve böyle anlaşılmasından dolayı çok üzgünüz" diyerek özür diledi. Komisyon ayrıca videoyu da yayından kaldırdı.

    İŞTE O VİDEO
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow