İndex

AB üyesinden Türkiye'ye yaptırım istemi

AB üyesinden Türkiye'ye yaptırım istemi

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Danimarka Halk Partisi AB Parlamentosu üyesi Morten Messerschmidt, Türkiye'nin Güney Kıbrıs konusundaki baskılarına karşı yaptırım uygulanması çağrısında bulundu.

Messerschmidt ülkesinin dönem başkanlığı nedeniyle Kopenhag'da yapılan AB Dışişleri Bakanları toplantısı nedeniyle yaptığı açıklamada Türkiye ve Yunanistan arasındaki 40 yıllık Kıbrıs sorununun AB'ye taşındığını belirtti.

Morten Messerschmidt AB'den sorumlu Bakan ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın "Kıbrıs sorununa yakın zamanda sözüm bulunamazsa Kuzey Kıbrıs, Türkiye'ye dahil edilir" şeklindeki sözlerini eleştirerek Türkiye'nin daha önce de Güney Kıbrıs'ın 2012 yılı ikinci yarısında dönem başkanı olmasına karşı çıktığını ve görüşmelere katılmayacağını bildirdiğini söyledi.

Morten Messerschmidt, "AB Türkiye'ye karşı tavrını ortaya koymalı ve Türkiye'nin tutumunun kabul edilemez olduğunu göstermelidir. AB'ye üye olmak isteyen Türkiye'dir. İstek Türkiye'den gelmiştir AB'den değil.Türklerin daha iyi bir anlaşma yapmak için AB'ye bu şekilde baskı yapmaya çalışması kabul edilemez" dedi.

Messerschmidt, "AB Komisyonu net bir çizgi çizerek Türkiye'ye Güney Kıbrıs ya da bir başka AB üyesi ülkeye karşı tehditlerde bulunamayacağını aksi takdirde, adaylığının askıya alınacağını bildirmeledir. Anladığımız kadarı ile Türk hükümeti modern dünyaya karşı nasıl hareket edileceğine başka gözle bakıyor. AB bu acımasızlığa karşı tavır almalıdır. Türkiye'nin böyle toplu tabanca ile tehdit ederek tam üye olma girişimlerine karşı AB Türkiye'nin adaylığını, Kıbrıs sorunu çözülünceye kadar askıya almalıdır" diye konuştu.



İlgili Konular » Kıbrısdiğer konular »
Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

Yandex

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Hangi kuşsunuz?
Kış tatili için nereyi tercih edersiniz?





Devam