hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Savunma Bakanı Panetta'ya saldırı girişimi

    ABD Savunma Bakanı Panettaya saldırı girişimi
    expand

    Amerikalı askeri yetkililer, dün, Savunma Bakanı Leon Panetta'nın uçağının Afganistan'a inişi sırasında bir saldırı girişiminde bulunulduğunu doğruladı.

    İsminin açıklanmasını istemeyen bir Amerikalı askeri yetkili, Afganistan'ın güneyindeki İngiliz askeri üssünde, bir Afgan tercümanın üssün bir aracını çalarak Panetta'yı karşılamak için toplanan askerlerin üzerine sürmeye çalıştığını, ancak benzin taşıyan ve büyük bir hızla yol alan aracın bir çukura düşerek alev aldığını belirtti.

    Amerikalı yetkililer, Savunma Bakanı Panetta'nın uçağının indiği pistte suikast girişiminde bulunan ve aracın alev almasından sonra ağır yanıklarla hastaneye kaldırılan Afgan tercümanın öldüğünü açıkladılar. Bu arada, Afganistan'ın güneyinde bir Amerikan askerinin Pazar günü 16 sivili öldürmesi nedeniyle protesto gösterisi düzenleniyor.

    Dramın meydana geldiği Kandahar'ın komşu vilayeti Zabul'un başkenti Kalat'ta düzenlenen protesto gösterisine bin kadar kişi katıldı. Gösteriden kısa süre önce Pazar günkü katliamı yapan Amerikan askerinin Afganistan'dan götürüldüğü haberi verilmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow