hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran, İstanbul yerine Bağdat'ı istedi

    İran, İstanbul yerine Bağdatı istedi
    expand

    İran, 13 Nisan'da yapılması planlanan yeni tur nükleer müzakerelerin yerinin kesinlik kazanmadığını, İstanbul'a alternatif olarak Irak ve Çin'in yeni seçenekler arasında olduğunu açıkladı.

    İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Birleşmiş Milletler'in 5 daimi üyesi artı Almanya'dan oluşan '5+1' ile İran arasındaki görüşmelerin nerede yapılacağının yakında açıklanacağını bildirdi.

    Bakanlar kurulu toplantısı ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Salihi, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın başkanlık ettiği toplantıda nükleer görüşmelerin nerede yapılacağı konusunun ele alındığını ve Ahmedinecad'ın bu konudaki düşüncelerini aktardığını söyledi.

    Salihi, Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın konu ile ilgili ne dediğini belirtmezken, nükleer görüşmelerin Irak ve Çin'de yapılmasının konuşulduğunu kaydetti.

    İranlı bazı politikacılar İstanbul'da yapılan Suriye'nin Dostları toplantısının ardından Türkiye'ye sert tepki göstererek İran'ın nükleer görüşmelerine Türkiye'nin uygun seçenek olamayacağını savunuyor.

    Ankara'dan da açıklama geldi

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise İran'la nükleer müzakereler konusuna ilişkin, Türkiye'nin bu konularda hiçbir zaman bir prestij peşinde olmadığını belirterek, her iki tarafın da halen arzularınınTürkiye olduğunu ifade ettiklerini bildirdi.

    Davutoğlu ayrıca İran'da bazı yetkililerin Türkiye hakkında yaptığı açıklamalara ilişkin, "İran içinde farklı kanaatlerin bu şekilde, Türkiye ile İran ilişkilerini zedeleyecek şekilde gündeme getirilmesi kimseye fayda getirmez. Bunun bilinmesinde fayda var" yorumunda da bulundu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow