hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Tek taraflı adım atmayız"

    Tek taraflı adım atmayız
    expand

    Türkiye, bir komşu olarak Suriye krizinden en çok etkilenen ülkelerden. Sınırın Türkiye tarafına geçenlerin sayısı 20 bin. Ankaranın kaygılarını Amerikan Wall Street Journal Gazetesi'ne Başbakanlığın Dış Politika Başdanışmanı İbrahim Kalın anlattı; "Türkiye'nin tek taraflı olarak adım atma niyeti yok" dedi.

    "Şam yönetiminin Annan Planını uygulayacağına dair, Ankara'nın pek umudu yok." Amerikan Wall Street Journal gazetesine konuşan Başbakanlık Dış Politika Danışmanı İbrahim Kalın, Ankara'nın duruşunu anlattı; "Türkiyenin tek taraflı olarak bir adım atmaya niyeti yok" dedi.

    Kalın, "Şam yönetiminin gelecek haftaya kadar ateşkesi uygulayacağına dair umudumuz yok. Türkiye'nin şu an tek taraflı olarak adım atmaya niyeti yok. Suriye krizinin yükünü sırtlanmama konusunda hassas" dedi.

    Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, Türk hükümetine yakın analistler, Suriye içindeki sivil can kayıplarının sayısı için bir eşik belirlemiş durumda. O aşamaya gelininceye kadar Suriyeli muhalifler desteklenmeye devam edilecek. Başbakanlık Dış Politika Danışmanı Kalın da, "Suriye ordusu son dönemde ivme kazanmış olsa da, rejimin çöküşü kaçınılmaz" dedi.

    Kalın, "Suriyeli muhalifler şu anda kendilerini savunacakları meşru bir konumdalar. Ordu İdlib'i ya da Baba Amr'ı geril almış olabilir. Ancak bu rejimin gitmesi gerektiği dinamiğini değiştirmez" diye konuştu.

    Gazete, yazıda Körfez ülkelerinin İstanbul'daki "Suriye'nin Dostları" toplantısında ele aldığı silahlı isyancılara ödenecek maaşlara da değindi. Suriye Ulusal Konseyi Ekonomi Komitesi Başkanı Sami Nacar'ın "Bu ödemeler için muhaliflerin Türkiye'deki banka hesapları kullanılacak" sözleri haberde yer aldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow