hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beyaz Saray'da paskalya şenliği

    Beyaz Sarayda paskalya şenliği
    expand

    Beyaz Saray en kalabalık günlerinden birini geçirdi. Paskalya kutlamaları nedeniyle Amerika'nın dört bir yanından Beyaz Saray'a çağrılan çocuklar, Obama ailesi ile neşeli bir gün geçirdi.

    Önce ailecek Beyaz Saray'ın balkonundan misafirleri selamladılar. Ardından paskalya tavşanı ile konukların yanına indiler.

    ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michel Obama, Beyaz Saray'ın çimlerini yüzlerce çocuğun oyun alanı haline getirdi. Tabi bu durum sadece bir gün için, paskalya kutlamalarıyla kaldı.

    Paskalya etkinliği çerçevesinde, yumurta yuvarlama yarışı vardı. Başkan Obama da çocukların hakemi oldu. Barack Obama hakemlik yaparken first lady Michel Obama ise bazı küçük yarışmacılardan yardımını esirgemedi. Yarışı tamamlayamayan bir başka çocuğa yardım da Başkan Obama'dan geldi.

    Paskalya kutlamaları çerçevesinde Beyaz Saray'ın diğer konukları ise ünlü gösteri grubu Harlemli basketbolculardı. Bir basketbolsever olan Obama eline topu alınca, üçlük çizgisinden şansını denedi. Ancak  3. atışında başarılı olabildi.

    Harlem'in yıldızlarıyla basketbol oynamak kolay değildi. Şov grubunun attığı her basket için Obama şınav çekmek zorunda kaldı.

    Spor etkinliklerini kültürel faaliyetler izledi. ABD Başkanı, eşi ve kızlarıyla Beyaz Saray'a davetli çocuklara hikaye de okudu. Obama, okuduğu hikayedeki hayvanların seslerini çıkarmaya çalışırken, cevap köpeği Bo'dan geldi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow