hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muhalif milletvekillerinden Putin'e protesto

    Muhalif milletvekillerinden Putine protesto
    expand

    Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in Kremlin'e çıkmadan Rus Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'da başbakan olarak yaptığı son konuşmada muhalefet milletvekilleri bir ilke imza atarak salonu terk etti.

    Rus haber ajansı RİA Novosti, Putin'in, Adil Rusya Partisi Astrahan Belediye Başkan Adayı Oleg Şayn'ın seçimde hile yapıldığı gerekçesiyle 27 günden bu yana yaptığı açlık grevini eleştirmesi üzerine Adil Rusya Partisi milletvekillerinin Putin'in konuşması sırasında salonu terk ettiğini bildirdi.

    Adil Rusya Partisi'nin Astrahan Belediye Başkan adayı olan Şayn, seçimi kendisinin kazandığını ancak hile yapılarak başkanlığın iktidardaki Birleşik Rusya Partisi adayına verildiği iddiasıyla 27 gündür açlık grevi yapıyor.

    Bir milletvekilinin Şayn'ın açlık grevini sorması üzerine Putin, "Eğer ihlaller seçim sonucuyla ilgili soru işareti yaratıyorsa o zaman mahkemenin bu seçimi iptal etmesi gerekiyor. Bildiğim kadarıyla Oleg Şayn adındaki arkadaşınız açlık grevine başlamış ancak seçimin iptali için mahkemeye başvurmamış. Doğrusunu söylemek gerekirse bu bana çok ilginç geldi" dedi.

    Putin'in cevabı üzerine 64 Adil Rusya Partisi milletvekili salonu terk etti. Ancak bir süre sonra Adil Rusya Partisi Grup Başkanı Nikolay Leviçev salona dönerek, Putin'e başka bir konuyla ilgili soru sorması dikkati çekti.

    Şayn daha önce yaptığı açıklamada, ihlallerin bizzat kameralar tarafından kaydedildiğini ancak hükümet yetkililerinin söz konusu görüntülerin kendisine verilmesi talebini reddettiğini söylemişti.

    Putin'in 2008 yılından beri sürdürdüğü başbakanlık görevinde konuşması sırasında şu ana kadar böyle bir eylem olmamıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow