hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran zaferini ilan etti...

    İran zaferini ilan etti...
    expand

    İran, geçtiğimiz yıl düşen Amerikan insansız hava aracının kodlarını çözüp kopyasını yapmaya başladığını açıklayarak Amerika Birleşik Devletleri'ne karşı büyük bir propaganda zaferi kazandığını duyurdu.

    İranlı askeri yetkililer, Amerika'nın en hassas gözetleme ve gizlice izleme operasyonlarında kullandığı yarasa kanatlı  RQ-170 Sentinel insansız hava aracının bir kopyasını yaptıklarını iddia etti.
     
    Bu iddianın ABD istihbarat kadrolarının canını sıkacağı tahmin ediliyor.

    Radarlara yakalanmayan görünmezlik teknolojisiyle donatılmış olan hava aracı geçtiğimiz Aralık ayından İran'da düşmüştü.

    Ancak ABD'li yetkililer o zaman İranlıların düşen araçtan herhangi bir teknolojik değer elde edemiyeceklerini ileri sürmüşlerdi.

    İran, mühendislerinin aracın kodlarını çözdüğünü kanıtlamak amacıyla aracın harekat geçmişiyle ilgili ayrıntıları açıkladı.

    İran'ın Devrim Muhafızları'nda üst düzey bir asker olan General Amir Ali Hacızade, devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, "Amerikalılar aracın sırlarına ne kadar girdiğimizi anlaınlar diye size dört kod vereceğim" dedi ve aracın daha önce ABD'nin El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in evine saldırı düzenlemeden hemen önce Pakistan'da kullanılmış olduğunu söyledi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow