İndex

Cenaze töreninde ateş açıldı: 8 ölü

Cenaze töreninde ateş açıldı: 8 ölü

Haber

Yazı boyutu Azalt Arttır
Suriye'nin başkenti Şam'da, dünkü gösterilerde ölenler için bugün düzenlenen cenaze töreninde güvenlik güçlerince ateş açıldığı bildirildi. Halep kentinde ise bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu 3 kişi öldü.

Suriye Genel Devrim Konseyi, dün Cuma namazı sonrasında çıkan gösterilerde Şam'ın Kafr Susa semtinde açılan ateş sonucu ölen 5 kişi için bugün düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı cenaze törenine güvenlik mensuplarınca ateş açıldığını, çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti.

Bu arada Suriye İnsan Hakları İzleme örgütü, güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu Humus'ta 4, Şam'da 3 ve Halep'te bir kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Dünkü olaylarda ülke genelinde 43 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydeden örgüt, BM gözlemcilerinin ülkeye gelmesinden bugüne kadar rejimin 3 bin 590 kez ateşkes planını ihlal ettiğini vurgulandı.

Şam'ın Sevra caddesindeki Heca pazarı ile Adalet Sarayı'nın yakınlarında sabah meydana gelen patlamalarda ölü ve yaralıların olduğu belirtilirken, gelişmelerle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmış değil.

Öte yandan Halep kentinde ise bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu 3 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye resmi ajansı SANA'nın haberine göre, bir yetkili, Halep kentinin Sükkeriye semtinde patlayıcı yüklü bir aracın infilak etmesi sonucunda 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 21 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Ajans, patlamaya ilişkin detaylı bilgi vermedi.

İlgili Konular » Suriyediğer konular »
Servisler » iPhoneMobilHaber SMSGörüntülü HaberFacebookTwitterSitene Ekle

Diğer Haberler

Diğer Haberler

Reklam

Reklam

Test

TEST

Hangi kuşsunuz?
Kış tatili için nereyi tercih edersiniz?





Devam