hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    29 yıllık sır için Vatikan'dan tarihi adım

    29 yıllık sır için Vatikandan tarihi adım
    expand

    Vatikan vatandaşı olan Emanuela Orlandi'nin 29 yıl önce kaybolmasına ilişkin soruşturmada, kilit rolde kabul edilen mafya babası Enrico De Pedis'in mezarı açıldı.

    29 yıl önce esrarengiz biçimde kaybolan Vatikan vatandaşı Emanuela Orlandi'yi kaçırdığı iddia edilen Roma'nın ünlü Magliana çetesinin lideri Enrico De Pedis'in, St. Apolliane Bazilikası'ndaki kabri açıldı.

    De Pedis'in naaşının iyi durumda bulunduğu ve adli tıpta DNA testinden geçeceği belirtildi.

    Emanuele Orlandi'nin kardeşi Pietro Orlandi, mezarın açılmasının ardından yaptığı açıklamada, "Emanuela'nın orada olmadığını biliyordum. Bu sadece soruşturmayı ileri taşıyacak bir adım. Umarım açıklığa kavuşturur" dedi.

    De Pedis'in mezarının açılıp açılmamasına ilişkin tartışma, 2005 yılında bir kişinin, Magliana çetesi liderinin mezarına bakılması durumunda Emanuela Orlandi'nin akıbetinin açıklığa kavuşacağı yönündeki beyanatı, mezarın açılması hususundaki tartışmaları alevlendirmiş, Orlandi'nin naaşının De Pedis'in mezarında olabileceği iddialarını gündeme getirmişti.

    Papa 2. John Paul'e suikast düzenleyen Mehmet Ali Ağca da Orlandi'nin o dönem kendisiyle takas yapılmak üzere kaçırıldığını öne sürmüştü.

    Emanuela Orlandi, 22 Haziran 1983'ten bu yana kayıp.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow