hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Komşuda seçim tarihi belli oldu

    Komşuda seçim tarihi belli oldu
    expand

    Yunanistan'da 6 Mayıs'ta yapılan erken genel seçimden sonra hükümetin kurulamaması üzerine 17 Haziran'da yeniden seçime gidilmesi kararlaştırıldı. Geçici hükümetin Başbakanı Panayotis Pikramenos ise, Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'ın önünde yemin ederek göreve başladı.

    Yunan haber ajansı AMNA, Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas başkanlığında düzenlenen liderler toplantısında seçimlerin 17 Haziran'da yapılmasına karar verildiğini duyurdu.

    Bu arada 17 Haziran seçimlerine kadar ülkeyi yönetecek geçici hükümetin Başbakanı Panayotis Pikramenos, seçim sonrası ortaya çıkan "çözümsüzlük" nedeniyle yeni hükümeti kurma görevi aldı.

    Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas tarafından Cumhurbaşkanlığı konutuna davet edilerek hükümeti kurma görevi alan Pikramenos, Papulyas ile gazetecilerin önünde yaptığı kısa konuşmada Yunanistan'ın zor bir dönemden geçtiğini belirterek, yeni bir hükümete düzenli bir geçişin güvence altına alınması gerektiğini söyledi.

    Hükümet göreve başladı

    Geçici hükümetin Başbakanı Panayotis Pikramenos, Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'ın önünde yemin ederek göreve başladı.

    Cumhurbaşkanlığı konutunda düzenlenen yemin töreninin ardından Başbakanlık konutuna geçen Pikramenos, teknokrat Başbakan Lukas Papadimos'tan görevi teslim aldı.

    Hükümetin yapısıyla ilgili açıklama yapılmazken, nispeten daha az sayıda olacağı belirtilen yeni kabine üyelerinin yarın saat 10.00'da yemin edeceği belirtildi.

    Geçici hükümetin Dışişleri Bakanı olarak Petros Moliviatis'in adının geçtiği öne sürüldü. Moliviatis, Miçotakis hükümeti döneminde de 2004-2006 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunmuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow