hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mısır'ın devrik lideri Mübarek komada

    Mısırın devrik lideri Mübarek komada
    expand

    Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek'in sağlık durumu iyice kötüleşiyor. Ömür boyu hapis cezasına çarptırıldıktan sonra başkent Kahire'deki Tora cezaevine nakledilen 84 yaşındaki Mübarek'in komaya girdiği açıklandı.

    Mübarek'in sağlık durumuyla ilgili açıklama, İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Ala Mahmud'dan geldi.

    Mahmud, Tora cezaevine götürüldükten sonra Mübarek'in durumunun iyice kötüleştiğini, kan basıncının yüksek, kalp atışlarının düzensiz  ve solumla ilgili de problemler yaşadığını söyledi.

    Bakanlık sözcüsü, Mübarek'in dün itibarıyla da tamamen komaya girdiğini kaydetti.

    Mübarek'in ayrıca kalbinin iki kez durduğu, doktorların kalbini çalıştırmak için elektroşok uyguladığı belirtildi.

    Kara para aklamak suçundan cezaevinde olan oğulları Cemal ve Ala Mübarek, eşi ve iki gelininin de özel izinle yoğun bakımdaki Mübarek'i ziyaret ettikleri bildirildi.

    Cezaevi yetkilileri yalanladı

    Bu arada, cezaevi yetkilileri, Mübarek'in komaya girdiği yönünde basında çıkan haberleri yalanlarken, devrik liderin sağlık durumunda bugün itibarıyla nisbi iyileşme görüldüğünü ancak yüksek tansiyon ile solunum sıkıntısının devam ettiğini belirtti.

    Yürümede zorluk çeken ve şiddetli kas ağrıları bulunan Mübarek için bir fizik tedavi uzmanının da cezaevi hastanesine çağrıldığı öğrenildi.

    "Cenaze töreni" planı

    Mısır basınında ise Mübarek'in son demlerini yaşadığı, devlet yetkililerinin Mübarek için düzenlenecek cenaze töreninin ayrıntılarını planlamaya başladıkları yazıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow