hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İtalya kürtaj yasasını değiştirmedi

    İtalya kürtaj yasasını değiştirmedi
    expand

    İtalya'da yerel bir mahkemenin talebi üzerine Anayasa Mahkemesi'nin gündemine gelen kürtaj yasasında herhangi bir değişiklik olmadı.

    İtalya'da, 16 yaşındaki bir genç kızın "ailesi konuya müdahil olmadan tamamen kendi rızasıyla kürtaj olma" isteğini mahkemeye taşıması sonrasında, konunun görüşüldüğü Spoleto mahkemesi yargıcının (kürtaja karşı çıkan) kararını Anayasa Mahkemesi'ne göndermesi üzerine, yüksek mahkeme bugün kürtaj konusunu ele aldı.

    Ülkede gün boyu merakla beklenen ve tartışılan konuya, Anayasa Mahkemesi akşam saatlerinde açıkladığı kararla son noktayı koydu. Yüksek mahkeme, kararında, Spoleto mahkemesi yargıcının yapmış olduğu ihlal itirazını "açıkça kabul edilemez" olarak değerlendirdi ve kamuoyunda kürtaj yasası olarak bilinen 194 numaralı yasada değişiklik yapmadı.

    "Twitter" ve "Facebook" gibi sosyal paylaşım sitelerinde de gün boyu, kürtajı yasal kılan 194. maddeye sahip çıkılması yönünde kampanyalar düzenlendi.

    22 Mayıs 1978 yılından bu yana İtalya'da serbest olan kürtaja, İtalya topraklarının çevrelediği Hristiyanların kutsal merkezi Vatikan ise güçlü bir şekilde karşı çıkıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow