hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Putin İsrail'de

    Putin İsrailde
    expand

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye krizi ve İran'ın nükleer faaliyetleri nedeniyle çalkantılı bir süreçten geçen Ortadoğu turunda. Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un eşlik ettiği Putin, ziyaretlerine İsrail'den başladı.

    İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres tarafından karşılanan Putin, ilk olarak Kızıl Ordu'nun Nazi Almanyası karşısındaki zaferini simgeleyen anıtın açılışına katıldı.

    Burada konuşan Putin, bu tür olayların tekrar yaşanmaması ve tarihi gerçeklerin saptırılmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. İsrail Cumhurbaşkanı Peres de Nazizim'i yenen Rusya'nın bu tür tehditlerin tekrarlanmasına izin vermeyeceğine inandığını belirtti. Peres ayrıca, "Rusya, Suriye'deki katliamın sona ermesini sağlayabilir" dedi.

    Görüşmelerin ana gündem maddesinin Suriye krizi ve İran'ın nükleer programı olması bekleniyor. Konuyla ilgili İnterfaks'a açıklamada bulunan Putin'in dış politika danışmanı Yuri Uşakov, sadece Rusya-İsrail ilişkilerinin değil, Suriye krizi ve İran'ın nükleer programı konularının da görüşmede ele alınacağını ifade etti.

    Ortadoğu turunda Putin'e, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da eşlik ediyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow