hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Esad'a sert yanıt: "Yalan söylüyor"

    Esada sert yanıt: Yalan söylüyor
    expand

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye lideri Beşar Esad'ın Türk uçağının düşürülüşü ile ilgili sözlerine Mısır dönüşü uçakta sert yanıt verdi, "Yalan söylüyor" dedi.

    Vatan Gazetesi Ankara Temsilcisi ve CNN TÜRK Parametre programı yorumcusu Bilal Çetin'in haberine göre; Davutoğlu, "Uçağın Türk uçağı olduğunu bilmiyorduk" açıklamasını yalanlandı, "Bildiklerine dair elimizde telsiz kayıtları var" şeklinde konuştu.

    Jetin düşmesinden hemen sonra gönderilen yardım uçağına da ateş açıldığını hatırlattı, "Madem yanlışlıkla vurdular, Türk uçağı olduğu belli olan CASA'ya neden saldırdılar?" diye konuştu.

    Davutoğlu, Esad'ın "Uçak, İsrail jetlerinin geldiği koridordan geliyordu" sözlerine de sert tepki gösterdi, "Madem İsrail sürekli orayı ihlal ediyor, şimdiye kadar hangi İsrail uçağına ateş açılmış?" diye sordu.

    Dışişleri Bakanı, Suriye liderinin Ankara'da muhatap bulamadıkları iddiasına diplomatların görev başında olduğunu söyleyerek yanıt verdi, "Halep Başkonsolosumuz görevde, Şam Büyükelçimiz Ömer Önhon'un Suriye cep telefonu da hala açık" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow