hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni "inkar yasası" yolda!

    Yeni inkar yasası yolda
    expand

    Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesinin suç sayılmasını öngören yeni bir yasa tasarısını tekrar gündeme getireceğini bildirdi.

    Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan, Fransız Haber Ajansı'na yapılan açıklamaya göre Hollande, Fransa Ermeni Dernekleri Koordinasyon Komitesi yetkilileriyle telefonda yaptığı görüşmede, seçim kampanyasında verdiği sözleri tutarak yeni bir yasa tasarısı hazırlığı içine gireceği taahhüdünde bulundu.

    Hollande'ın, yeni tasarı hazırlanması konusundaki görüşlerinden vazgeçmediği belirtilen açıklamada, yeni tasarının tekrar Anayasa Konseyi'nden reddedilmemesi için hazırlık yapıldığı ifade edildi.

    Hollande'ın bu ay sonuna kadar Fransa'daki Ermeni dernekleri yetkilileriyle yeni tasarının hazırlanması konusunda görüşeceği bildirildi.

    Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından, Anayasa Konseyi'nin iptal ettiği yasanını tekrar gündeme getirilmesinin mümkün gözükmediğini söylemişti.

    Söz konusu yasanın Fransa parlamentosunda kabul edilmesi Türk ve Fransız ilişkilerinde büyük gerginlik yaratmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow