hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'de silah taşıma ve satma kanunu tartışılıyor!

    ABDde silah taşıma ve satma kanunu tartışılıyor
    expand

    Colorado'da bir sinema salonunda düzenlenen saldırı, Wisconsin'de Sihlerin mabedine saldırı ve son olarak dün Teksas'ta 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan çatışma... Amerika bireysel silahlanmayı konuşuyor. Başkan adaylarının yasaları değiştirme önerileri konusundaki sessizliği dikkat çekiyor.

    Teksas'ta bir üniversite kampüsünün hemen yanı... Polisin evini boşaltması yönündeki mahkeme kararını götürdüğü Thomas Caffall, polis memuru Brian Bachmann'a ateş açtı. Ardından çıkan çatışmada polis memuru ve saldırganın kendisi de dahil 3 kişi hayatını kaybetti.

    35 yaşındaki Caffall'ın facebook sayfasında 7 adet profil fotoğrafı bulunuyor. 30'ü silah fotoğrafı... Hayran olduğu kişiler listesinde ünlü silah tasarımcılarının isimleri var...

    Bu saldırı, Colorada ve Wisconsin'ın aksine önceden tasarlanmış silahlı bir eylem olmasa da Amerika'da bireysel silahlanma tartışmasına bir vaka daha ekledi.

    Bireysel silahlanma seçim kampanyalarının gündeminde ama başkan adaylarının temkinli ifadeleriyle.  

    Cumhuriyetçi aday Mitt Romney, Teksas'taki olayıyla ilgili, "Yaşananların silahlarla alakası yok kişilerin yaptığı tercihlerle ilgisi var. silah sahibi olma ve taşıma konusundan yasaları değiştirmenin buna cevap olacağına inanmıyorum" dedi.

    Wisconsin'deki Sih tapınağına yönelik saldırı sonrası "Amerika kendini sorgulamalı" diyen başkan Obama, Teksas'taki olayla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

    Ancak Obama'nın da silahlanma yasalarının değiştirilmesi yönünde net mesajlar vermemesi, Amerikan basınında dikkatleri çekmiş durumda.

    Adayların seçim arifesinde, bireysel silahlanmanın anayasal hak olduğunu düşünen kesimin oylarını tehlikeye atmak istemediği yorumu yapılıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow