hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriye'de Türkler de savaşıyor

    Suriyede Türkler de savaşıyor
    expand

    Suriye'deki yabancı savaşçılar dünya medyasının gündeminde. Libya'da Kaddafi'yi deviren birliklerin bazıları, Suriye'ye geçtiklerini haftaların öncesinden duyurmuştu. Ama, artık diğer ülkelerden Suriye'ye giden savaşçılar da konuşuluyor. Bunlar arasında Türkiye de var.

    Suriye askeriyse, Muhalif saflarına katıldıktan  sonra öldürülen Türklere dikkat çekmeye çalışıyor. Bunun son örneği, İngiliz gazeteci Robert Fisk'e konuşan ve Halep'te öldürülen Metin Ekinci'nin kimliğini Fisk'e gösteren Suriye ordusu mensupları.

    Metin Ekinci, El Kaide'nin 2003'te İstanbul'da düzenlediği ve 57 kişinin hayatını kaybettiği saldırılarının planlayıcısı olan Azad Ekinci'nin kardeşiydi. Hatta saldırıda kullanılan bir aracın da Metin Ekinci adına kayıtlı olduğu belirlenmişti. Halep'te, El Kaide davasında sanık avukatı olan Osman Karahan ile beraber öldürüldü.

    Suriye'de öldürülen bir diğer Türk vatandaşı Baki Yiğit. El Kaide'nin 2003 yılındaki saldırılarıyla ilgili olarak yargılanmış ve müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. El Kaide'nin üst düzey isimlerinden olduğu belirtilen Yiğit'in, Türkiye'den kaçtıktan sonra Suriye'de Esad güçlerine karşı girdiği çatışmada öldürüldüğü öğrenildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow