hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadın cinayetleri, tecavüzleri arttıkça artıyor!

    Kadın cinayetleri, tecavüzleri arttıkça artıyor
    expand

    Kadına şiddet, cinayet ve tecavüz vakaları son dönemde çok sık gündeme gelmeye başladı. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, 9 ayda 13 kadının tecavüze uğradığını, 8 kadının ise ensest vakası ile federasyona başvurduğunu açıkladı. Federasyon, tecavüz sonucu hamileliklerde mahkeme izni şartına da tepki gösterdi.

    Sakarya'da Ö.Ç , Isparta'da N.Y, Tekirdağ'da Z.K... Türkiye'nin dört bir yanıdan gelen kadın  tecavüz haberleri...

    Son dönemde Türkiye'de hem kadına şiddet hem kadın cinayetleri hem de kadının uğradığı cinsel istismar haberlerinde artış yaşanıyor. Artan kadın tecavüz vakaları ile ilgili Türkiye Kadın Derneği Federasyonu bir rapor yayınladı.

    2012 yılında ocak ayından bu güne tecavüze uğrayan kadın sayısı 13... Bu sayı sadece federasyona bildirilen rakam... Ayrıca 8 kadın ensest vakası nedeniyle yardım istedi.

    Kadın tecavüzlerinde en dikkat çeken nokta ise, hamilelik olması durumunda kürtaj çaresizliği. Çünkü bunun için mahkeme izninin beklenmesi gerekiyor.

    Kadın derneklerine göre ise uygulama yanlış. Kadının kürtaj kararına savcı değil, doktor karar vermeli. Çünkü kadının psikolojik ve fizyolojik durumunu en iyi doktorların tespit edileceği görüşündeler.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow