hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya: "Suriye'ye kayıtsızlık kabul edilemez"

    Rusya: Suriyeye kayıtsızlık kabul edilemez
    expand

    Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'de yaşanan trajediye kayıtsız tavrın kabul edilemez olduğunu, ancak her hangi bir müdahaleden de kaçınılması gerektiğini söyledi.

    Kazakistan'ın başkenti Astana'da süren Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (AİGK/CICA) Dışişleri Bakanları 4. Toplantısında konuşan Lavrov, Suriye'deki trajedinin, dünyada en ağır sorunlardan birini teşkil ettiğini belirtti.

    "Rusya, Suriye'de yaşanan trajediye kayıtsız tavrın kabul edilemez olduğunu düşünüyor" diyen Lavrov, ancak herhangi bir müdahaleden ve taraf tutulmasından kaçınılması gerektiğinin altını çizdi.

    CICA'nın dünyada problemlerin yanı sıra Suriye'deki sorunun sona ermesinde büyük katkısı olabileceğini vurgulayan Lavrov, Suriye'de tüm taraflardan kanın durmasının talep edilmesi gerektiğini belirtti. Lavrov, Suriye'deki sorunun çözümü konusuna yönelik alınan kararları desteklediğini belirtirken, bölge ülkelerinin istikrarı ve güvenliğinin yanı sıra halklar arası barışı etkileyebilecek Suriye krizinin, bölgede dramatik olayların bir parçası olduğunu ifade etti.

    Lavrov, konuşmasında, ABD'nin 11 Eylül sonrası bölgede, terör, radikal gruplar ve uyuşturucu ile mücadelesinde kullandığı üslerin kapanmasını istediklerini söyledi.

    CICA'nın Astana zirvesinin sonuç bildirisinde Afganistan'a yönelik daha açık ve şeffaf olunması gerektiğini kaydeden Lavrov, Türkiye'ye CICA'nın dönem başkanlığında gösterdiği verimlilikten dolayı teşekkür etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow