hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tartışmalı filme öfke büyüyor: 4 ölü

    Tartışmalı filme öfke büyüyor: 4 ölü
    expand

    Tunus'ta, Hz. Peygamber'e hakaret içeren filmi protesto etmek için düzenlenen gösterilerde çıkan çatışmalarda, 4 kişi öldü, 94 kişi yaralandı.

    Edinilen bilgiyi göre, ABD Büyükelçiliği önündeki gösterilerde güvenlik güçleri ile protestocular arasında dün çıkan çatışmalarda 4 kişi öldü. Yaralanan 94 kişiden 28'inin gösterici, 66'sının ise güvenlik güçlerinden olduğu açıklandı.

    Gösterilerde, güvenlik güçlerine ait bir araç ile ABD Büyükelçiliği'nin otoparkındaki 60 araç ateşe verildi. Kızgın kalabalıkların elçilik yakınındaki bir Amerikan okulunu ateşe vermesi sonucu binada büyük hasar oluştu.

    Tunus güvenlik güçlerinin, büyükelçilik ve okul çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığı dikkati çekti.

    Öte yandan, güvenlik güçlerinin tutukladığı gösterici sayısının 75'e ulaştığı da bildirildi.

    Avustralya

    Hz. Muhammed'e hakaret eden Amerikan yapımı filme bir tepki de Avustralya'dan yükseldi. Sidney'de toplanan eylemciler polisle çatıştı.

    Yaklaşık 200 kişiyle başlayan eyleme katılım gün içinde arttı.

    Eylemciler Amerikan Konsolosluğu önünde toplandı, polisin müdahalesiyle karşılaşınca şehir merkezine yürümeye başladı.

    Polis, merkeze giden anayolları kapattı.

    Polis, eylemcilere müdahale ederken kimyasal sprey kullandı. Olaylarda 6 polis yaralandı, 8 eylemci gözaltına alındı.

    Filmin yapımcısı olduğu iddia edilen Nakoula sorgulandı

    Bu arada ABD'nin Los Angeles kentinde federal yetkililerin, Ortadoğu'da protesto gösterilerine yol açan İslamiyet karşıtı filmle bağlantısı olduğu iddia edilen film yapımcısını sorguladığı bildirildi.

    Daha önce dolandırıcılıktan sabıkası olan ve bilgisayar ile internet kullanması yasaklanan 55 yaşındaki Nakoula Basseley Nakoula'nın şartlı tahliye koşullarını ihlal ettiğine hükmedilmesi durumunda, tekrar tutuklanacak.

    İslamiyet'e ve Hz. Muhhammed'e hakaret eden "Müslümanların Masumiyeti" filminin arkasındaki en önemli isimlerden biri olduğu sanılan ve kendisini "Kıpti" olarak tanımlayan Nakoula'nın, sorgusunun ardından salıverildiği öğrenildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow