hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Eşcinsellerin yürüyüşü" yasaklandı

    Eşcinsellerin yürüyüşü yasaklandı
    expand

    Sırbistan İçişleri Bakanlığı, eşcinsellerin 6 Ekim Cumartesi günü düzenlemeyi planladıkları "onur yürüyüşü" adlı organizasyonu yasakladı.

    Sırbistan İçişleri Bakanlığı Halkla İlişkiler Ofisi'nden yapılan açıklamada, "onur yürüyüşü" de dahil olmak üzere cumartesi günü yapılması planlanan tüm organizasyonların güvenlik gerekçesiyle yasaklandığı bildirildi.

    Eşcinsel yürüyüşün organizatörlerinden Goran Miletiç, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, alınan karar karşısında elleri kolları bağlı bir şekilde oturmayacaklarını söyledi.

    Miletiç ayrıca, Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği İriney'in yürüyüşün yasaklanmasına dair bugün Başbakan ve İçişleri Bakanı İvitsa Daçiç'e gönderdiği mektubu, "kilisenin devlet işlerine karışması" olarak yorumladı.

    Sırbistan Başbakanı İvitsa Daçiç'e bugün mektup gönderen Sırp Ortodoks Kilisesi Patriği İriney, cumartesi günü düzenlenmesi planlanan "onur yürüyüşü"nün ve bu akşam açılışı yapılması planlanan resim sergisinin yasaklanmasını talep etmişti. Sırp Ortodoksların büyük tepki gösterdiği "Ece Homo" (İşte İnsan) isimli sergide, Hazreti İsa kadın ayakkabıları ile ve iki
    erkekle aynı havuzda tasvir ediliyor.

    Serginin düzenlenmesi planlanan kültür merkezi yakınlarında güvenlik sebebiyle polis sayısı arttırıldı.

    Belgrad'da hafta başında düzenlenen parti ile başlayan "eşcinseller haftası", 6 Ekim Cumartesi günü yapılması planlanan yürüyüşle sona erecekti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow