hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriye yönetiminden ilk açıklama

    Suriye yönetiminden ilk açıklama
    expand

    Şam kaynakları, Türkiye'den açılan top ateşi sonucu bazı askeri hedeflerin vurulduğunu iddia etti. Suriye Enformasyon Bakanlığ ise Akçakale'ye düşen top mermisi nedeniyle hayatını kaybedenlerin yakınları ve Türk halkına başsağlığı diledi ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

    Şam kaynakları, İdlip kentindeki bazı askeri hedeflerin Türkiye'den açılan top ateşi sonucu isabet aldığını ileri sürdü.

    Suriye basını, Türkiye'nin İdlib kentindeki askeri hedefleri vurduğunu bildirdi.

    Suriye telekomünikasyon şirketi Syriatel, kısa mesajla, Türkiye'nin İdlib bölgesinde yer alan askeri hedefleri vurduğunu ve çok sayıda top mermisinin topraklarına düştüğünü duyurdu.

    Suriye Enformasyon Bakanlığ ise Akçakale'ye düşen top mermisi nedeniyle hayatını kaybedenlerin yakınları ve Türk halkına başsağlığı diledi ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

    Açıklamada "Komşularımızın güvenliğine saygı duyuyoruz" denildi.

    Suriye'den atılan top mermisinin Akçakale'de 5 kişinin ölümüne 9 kişinin de yaralanmasına neden olmasının ardından Türkiye, angajman kuralları doğrultusunda anında karşılık vermiş ve radarla tespit edilen Suriye'deki noktalara top atışı yapılmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow